ΒΟΑΚ - Μαμουλάκης: «Η Κυβέρνηση σχεδιάζει κατάργηση κόμβων του ΒΟΑΚ»

Κρήτη
ΒΟΑΚ - Μαμουλάκης: «Η Κυβέρνηση σχεδιάζει κατάργηση κόμβων του ΒΟΑΚ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση του Χάρη Μαμουλάκιη στα όσα δήλωσε ο Υπουργός

Τη δική του απάντηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, δίνει ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, μέσω Επίκαιρης Ερώτησής του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης: «Αντί για έργα αναβάθμισης των κόμβων του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο, η Κυβέρνηση σχεδιάζει κατάργηση κάποιων εξ αυτών»

Με μια δήλωση που αν γίνει πράξη θα επιφέρει απίστευτα προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη σχετικά με την αναβάθμιση των ανισόπεδων κόμβων του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο (Μεσαράς, Φοινικιάς, Λ. Κνωσού, Κατσαμπά και Αεροδρομίου).

Όπως ανέφερε επί λέξει ο Κώστας Καραμανλής: «Μιλάμε για πέντε κόμβους που αναπτύσσονται σε ένα μήκος αυτοκινητοδρόμου της τάξεως των επτά χιλιομέτρων. Πέντε κόμβους, σε επτά χιλιόμετρα. Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστια ζητήματα οδικής ασφάλειας και για να είμαστε ειλικρινείς, σε κανέναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο δεν συναντάμε τέτοια φαινόμενα. Γι’ αυτό λοιπόν εκπονήσαμε μελέτη και περιμένουμε τα συμπεράσματά της έτσι ώστε να δούμε ακριβώς ποια θα είναι η λύση η τεχνική και πόσους κόμβους θα πρέπει να έχουμε». (στο 05:37’’ του video)

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, για πολλοστή φορά, αποδεικνύει την άγνοια που τον διακατέχει. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την «απάντησή» στην Επίκαιρη Ερώτησή μου, όπου αντί να ενημερώσει για το ποια έργα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να αναβαθμιστούν οι κόμβοι, δήλωσε ότι εξετάζει την κατάργηση κάποιων εξ αυτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σκοπεύω να ενημερώσω άμεσα τους φορείς της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όλους τους εκπροσώπους των φορέων που θα επηρεαστούν αρνητικά, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, από μια τέτοια απόφαση, έτσι ώστε συντονισμένα, να προλάβουμε τα χειρότερα. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την Κυβερνητική αδράνεια σε μια σειρά σημαντικών έργων για την Κρήτη, που σταμάτησαν τον Ιούλιο του ‘19. Σήμερα, μάθαμε και τα νέα «σχέδια» της ΝΔ, αυτά της κατάργησης υφιστάμενων υποδομών. Αναρωτιέμαι τι μας περιμένει αύριο…».

Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση, ο Χάρης Μαμουλάκης επιχείρησε να δοθούν απαντήσεις στην τοπική κοινωνία σχετικά με τα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανασχεδιάσει και να αναβαθμίσει τους υφιστάμενους πέντε ανισόπεδους κόμβους του ΒΟΑΚ που βρίσκονται στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πως αυτό συναρτάται από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ευρύτερου έργου της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ. Ερωτήματα καίρια για τους κόμβους της Μεσαράς, της Φοινικιάς, της Λ. Κνωσού, του Κατσαμπά και του Αεροδρομίου, που εμφανίζουν πολλά προβλήματα, σε επίπεδο κυκλοφοριακής ροής, συνδέσεων αλλά και ασφάλειας.

Αντί όμως για απαντήσεις, αποκαλύφτηκαν νέα κυβερνητικά σχέδια, όπως η κατάργηση κάποιων εξ αυτών των κόμβων, μια κίνηση που – εφόσον υλοποιηθεί – αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα αλλά και σωρεία αντιδράσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News