Συγκλονιστικά μηνύματα από μαθητές Γ' Λυκείου: «Δυστυχώς κάνουμε «εκπτώσεις» στα όνειρα μας»

Κρήτη
Συγκλονιστικά μηνύματα από μαθητές Γ' Λυκείου: «Δυστυχώς κάνουμε «εκπτώσεις» στα όνειρα μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγια «γροθιά στο στομάχι» από τους μαθητές εν μέσω πανδημίας

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια δύο μαθητών της Τρίτης Λυκείου που μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» και φέτος δίνουν πανελλαδικές και σίγουρα άγγιξαν την «ψυχή» των τηλεθεατών με σημείο αναφοράς την δική τους μάχη στην εποχή της πανδημίας.

''Κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρα μας '' είπαν χαρακτηριστικά οι μαθητές από το Ηράκλειο Ιάσωνας Κωσταντινίδης και από το Ρέθυμνο Γιώργος Σπυριδάκης.

Τα δύο νεαρά αγόρια περιέγραψαν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την δύσκολη καθημερινότητα της τηλεκπαίδευσης τονίζοντας ότι η έλλειψη των επαφών με φίλους οδηγεί την μαθητική κοινότητα στην κοινωνική αποξένωση.

Οι δύο τελειόφοιτοι Λυκείου χρησιμοποίησαν εκφράσεις «γροθιά στο στομάχι» περιγράφοντας την μη κανονικότητα που βιώνουν στην εποχή της πανδημίας τονίζοντας ότι η απουσία τους από τις σχολικές αίθουσες επηρεάζει τον ψυχικό τους κόσμο.

Χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους δήλωσαν ότι χάνουν το καλύτερο κομμάτι της μαθητικής τους ζωής δηλώνοντας ότι αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή τους.

Καταλυτικής σημασίας και οι συμβουλές από την παιδαγωγό και οικογενειακή σύμβουλο Κική Τζωρτζακάκη που χαρακτήρισε αυτές τις περιγραφές των δύο μαθητών ως ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει βοήθειας από όλους.

Καλώντας τους γονείς να δείξουν κυρίως ανοχή απέναντι στα παιδιά τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News