Κρήτη

Πλήττει την Κρήτη ο «Λέανδρος» - Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία των Δήμων

Το βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται πλέον στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η τρίτη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας "Λέανδρος", καθώς το βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται πλέον στην Κρήτη. Από τις νυκτερινές ώρες και έως το ξημέρωμα της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν, όπως αναμενόταν, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, με μεγάλα ύψη χιονιού να αναφέρονται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες στα νότια νησιωτικά και παράκτια τμήματα και στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των νομών Αττικής και Βοιωτίας, θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα μειούμενες σε ένταση και έκταση.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός σήμερα και αύριο στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. αναφορικά με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από σήμερα, Δευτέρα 18 μέχρι και αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού, μετά και τη νέα ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία αναμένεται ένταση των καιρικών φαινομένων στην Κρήτη τις επόμενες ώρες και ως το βράδυ της Τρίτης 19 Ιανουαρίου.

Όλα τα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Φαιστού βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλο το προσωπικό και το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο των δράσεων που ήδη υλοποιεί ο Δήμος, πριν ακόμα την έλευση της κακοκαιρίας, συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων και επικίνδυνων σημείων, ενώ υπάρχει έλεγχος σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φαιστού.

Προς το παρών, δεν έχουν παρατηρηθεί ακραία φαινόμενα, ούτε και έντονες χιονοπτώσεις σε σημείο που να υπάρχει κίνδυνος. Την ίδια στιγμή, οι ιρλανδικές διαβάσεις παραμένουν προς το παρών ανοικτές, καθώς δεν υπάρχει ζήτημα υπερχείλισης. Παρ’ όλα αυτά οι καταστάσεις επανεξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις.

«Ο Δήμος Φαιστού λειτούργησε με βάση τη λογική της πρόβλεψης, οπότε στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε το Δήμο μας, είχαμε ήδη προχωρήσει σε όλες τις βασικές παρεμβάσεις, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Παρ’ όλα αυτά, έχουμε διαπιστώσει ότι πλέον τα στοιχεία της φύσης είναι απρόβλεπτα, γι’ αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο έχοντας σε ετοιμότητα όλα τα οχήματα του Δήμου μας και όλο το προσωπικό. Συστήνουμε σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, τις σημάνσεις, αλλά και τις υποδείξεις των ειδικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια