Κρήτη

Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων: Θετικός στον κορωνοϊό ένας εργαζόμενος

Ο εργαζόμενος δεν φέρει εμφανή συμπτώματα της ασθένειας

Από τα αποτελέσματα των επαναληπτικών διαγνωστικών ελέγχων, που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, μετά από μοριακό τεστ (PCR) που έγινε συνολικά στους ηλικιωμένους και στο σύνολο του προσωπικού την Πέμπτη, 14/01/2021, βρέθηκε θετικός στην covid-19, ένας εργαζόμενος στο ίδρυμα, ενώ δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα στα δείγματα που λήφθηκαν από τους φιλοξενούμενους.

Ο εργαζόμενος δεν φέρει εμφανή συμπτώματα της ασθένειας, ενώ από την περασμένη Κυριακή δεν έχει βρεθεί στο ίδρυμα, καθότι, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της διοίκησης, εργάζεται εκ περιτροπής και τις τελευταίες ημέρες παρέμενε σπίτι.

Με την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του τεστ από τον ΕΟΔΥ, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και απομόνωση.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα τεστ θα επαναληφθούν, ώστε να υπάρχει έλεγχος για περαιτέρω διασπορά του ιού.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα καθώς και τον ΕΟΔΥ, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια