Εντατική
Φωτ. αρχείου

Γενέθλια στην εντατική για τον 12χρονο Λούις - Η οικογένεια προσεύχεται για το πρωτότοκο παιδί της

Κρήτη
Γενέθλια στην εντατική για τον 12χρονο Λούις - Η οικογένεια προσεύχεται για το πρωτότοκο παιδί της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kρίσιμες εξακολουθούν να είναι οι ώρες για το ανήλικο αγόρι που έπεσε από ύψος 6 μέτρων

Στο τρίτο κρίσιμο εικοσιτετράωρο νοσηλείας του στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ μπαίνει σήμερα,  ημέρα γενεθλίων του, το ανήλικο αγόρι που το απόγευμα του Σαββάτου έπεσε από τοιχίο ύψους περίπου έξι μέτρων, δίπλα από την Πύλη της Άμμου στα Χανιά.

Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερά κρίσιμη καθώς εξακολουθεί να παρουσιάζει υψηλή ενδοκράνια πίεση.

 Οι γονείς του παραμένουν από την πρώτη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου προσευχόμενοι το πρωτότοκο παιδί τους να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Η αγωνία τους όσο οι ώρες περνούν κορυφώνεται, ενώ την ίδια στιγμή, ιατρικές πηγές εκτιμούν πως τις επόμενες ώρες δεν αναμένεται βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

Το ατύχημα του ανήλικου έχει σοκάρει όχι μόνο την οικογένεια και τους φίλους του, αλλά ευρύτερα την τοπική κοινωνία . Μια συνηθισμένη βόλτα στην παλιά πόλη των Χανίων εξελίχθηκε δραματικά για τον 12χρονο που αγνοώντας τις προτροπές της παρέας του να μην ανέβει στο τοίχος, εκείνος το τόλμησε, παραπάτησε και βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά πεσμένος    στο έδαφος.

Για τους κατοίκους της παλιάς πόλης των Χανίων αλλά και για τον κόσμο που περπατά στους δρόμους γύρω από τα τείχη, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Δεκάδες παιδιά, σχεδόν σε καθημερινή βάση και κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες , παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια,  ανεβαίνοντας άλλοτε στη στέγη του Νεωρίου του Μόρο κι άλλοτε στον Προμαχώνα Σάντα Λουτσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News