«Μάχη» για την ζωή του δίνει ο ανήλικος - Γενέθλια αύριο στην ΜΕΘ με την ευχή να βγει νικητής

Κρήτη
«Μάχη» για την ζωή του δίνει ο ανήλικος - Γενέθλια αύριο στην ΜΕΘ με την ευχή να βγει νικητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη για το παιδί που αύριο κλείνει τα 12 χρόνια του και έπεσε από τοιχίο ύψους 6 μέτρων

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση ο ανήλικος που το απόγευμα του Σαββάτου έπεσε από τοιχίο ύψους έξι μέτρων, δίπλα από την Πύλη της Άμμου στα Χανιά.

Το δεύτερο κρίσιμο εικοσιτετράωρο για την κατάσταση του 12χρονου πέρασε, με το αγόρι να εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ με υψηλή ενδοκράνια πίεση και πολλαπλά κατάγματα.

Οι γονείς του παραμένουν από την πρώτη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ευχόμενοι το πρωτότοκο παιδί τους να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Η αυριανή, είναι ημέρα γενεθλίων για τον 12χρονο Λούις. Ευχή όλων είναι να βγει δυνατός από την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του και να επιστρέψει κοντά στο μικρότερο αδελφό, στο σπίτι και την οικογένεια του.

Το ατύχημα του ανήλικου έχει σοκάρει όχι μόνο την οικογένεια και τους φίλους του, αλλά ευρύτερα την τοπική κοινωνία .

Μια συνηθισμένη βόλτα στην παλιά πόλη των Χανίων εξελίχθηκε δραματικά για τον 12χρονο που αγνοώντας τις προτροπές της παρέας του να μην ανέβει στο τοίχος, εκείνος το τόλμησε, παραπάτησε και βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά πεσμένος    στο έδαφος.

Για τους κατοίκους της παλιάς πόλης των Χανίων αλλά και για τον κόσμο που περπατά στους δρόμους γύρω από τα τείχη, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Δεκάδες παιδιά, σχεδόν σε καθημερινή βάση και κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες , παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια ανεβαίνοντας άλλοτε στη στέγη του Νεωρίου του Μόρο κι άλλοτε στον Προμαχώνα Σάντα Λουτσία.

Πώς συνέβη το τραγικό ατύχημα

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. Ο 13χρονος βρισκόταν παρέα με τους φίλους του στην περιοχή του λιμανιού, ανάμεσα στο Νεώριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και την Πύλη Σαμπιονάρα.

Ο ίδιος φέρεται να επιχείρησε να ανέβει στο ψηλό σημείο του μισογκρεμισμένου τοιχίου, αγνοώντας τις προτροπές των φίλων του, που του τόνιζαν ότι αυτό ήταν επικίνδυνο. Το παιδί ανέβηκε και φέρεται να βάδιζε στο χωμάτινο στενό μέρος του τοιχίου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω σε σακούλες με μπάζα, που βρίσκονταν ακριβώς από κάτω.

Σοκαρισμένοι οι φίλοι του έσπευσαν κοντά του, με τον ίδιο να έχει αρχικά χάσει τις αισθήσεις του.

Κάτοικος της περιοχής είπε στο neakriti πως εκείνη την ώρα έτυχε να περνά από το σημείο μια νοσηλεύτρια, η οποία του προσέφερε τη βοήθειά της μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Όταν παραλήφθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του 13χρονου δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η απογευματινή τους βόλτα και το παιχνίδι πήρε απρόσμενα δυσάρεστη τροπή.

Με κατάγματα στα πλευρά και πολλαπλά τραύματα

Κατά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Χανίων, το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς και σε αξονική τομογραφία. Όπως διαπιστώθηκε, από την πτώση είχε υποστεί κατάγματα στα πλευρά, ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα στο πίσω μέρος το σώματός του.

Οι γιατροί προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του και λίγο μετά τις 8 το βράδυ κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ώστε να τύχει εξειδικευμένης αντιμετώπισης και φροντίδας.

Τελικά, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου το αγόρι να επιστρέψει στο σπίτι του και στην οικογένειά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News