Ο ένας έκανε «κορωνοπάρτι» και ο άλλος άνοιξε σαν… κύριος το μπαρ του

Κρήτη
Ο ένας έκανε «κορωνοπάρτι» και ο άλλος άνοιξε σαν… κύριος το μπαρ του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία σύλληψη και… «καμπάνες» πάνω από 8.000 € σε Χανιά και Ηράκλειο

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής σε περιοχές της Κρήτης.

Εκτός από τη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη καταστήματος και το πρόστιμο σε διοργανωτή… πάρτι, οι αστυνομικοί του νησιού, επέβαλλαν - συνολικά - 127 πρόστιμα.

«Καμπάνα» για το… «κορωνοπάρτι» στο Ηράκλειο

Όπως είχε ήδη από χτες γράψει το neakriti.gr, ιδιοκτήτης σπιτιού σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε να διοργανώσει πάρτι, παραβιάζοντας τα σχετικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Μάλιστα, η φασαρία ήταν εκείνη που αναστάτωσε τους περιοίκους, οι οποίοι και κάλεσαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο επέβαλλαν το πρόστιμο των 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου γινόταν το πάρτι, ενώ επιβλήθηκαν και τα σχετικά πρόστιμα στους προσκεκλημένους.

Άνοιξε το καφέ - μπαρ και… εξυπηρετούσε πελάτες

Η «απειθαρχία», ωστόσο, στις αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν τελείωσε εκεί.

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Δήμο Αποκορώνου - αυτή τη φορά - ο ιδιοκτήτης καφέ - μπαρ αποφάσισε να ανοίξει το κατάστημά του και να εξυπηρετήσει τους πελάτες που προσέρχονταν σαν… να μη συμβαίνει τίποτα.

Τη δράση του εντόπισαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι όχι μόνο τον συνέλαβαν, αλλά του επέβαλλαν και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

127 πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και χτες οι έλεγχοι της αστυνομίας, αλλά και τα πρόστιμα για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Έτσι, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής επιβλήθηκαν 127 πρόστιμα: 30 για μη χρήση υποχρεωτικής μάσκας και 97 για περιορισμό μετακινήσεων (μετακινήσεις χωρίς SMS/βεβαίωση, κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ).

Τα πρόστιμα κατανέμονται, ανά περιοχή, ως εξής:

Για μη χρήση μάσκας

Για περιορισμό μετακινήσεων

6

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News