Κρήτη: Καλοκαίρι θύμιζε ο καιρός με ισχυρούς νοτιάδες

Κρήτη
Κρήτη: Καλοκαίρι θύμιζε ο καιρός με ισχυρούς νοτιάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιες περιοχές «εκτοξεύτηκε» ο υδράργυρος

Καλοκαίρι θύμιζαν σήμερα πολλές περιοχές στην Κρητη  με τον υδράργυρο να φθάνει κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα και με το meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασίας  έφθασε σχεδόν στους 27 βαθμούς.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Χανιά – Νεροκούρος: 26,8

Χανιά Κέντρο: 26,1

Πλατανιάς Χανίων: 25,7

Φαλάσαρνα Χανίων: 25,3

Άγιοι Πάντες Χανίων: 25.3

Χανιά- Ακρωτήρι: 25

Νεάπόλη Λασιθίου: 24,9

Κολυμπάρι Χανίων: 24,9

 Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και την Κυριακή 10/01.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτοχρονιά του 2010 καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα μας από την αρχή των μετρήσεων στα τέλη του 19ου αιώνα, οπότε στις Βρύσες Χανίων ο μετεωρολογικός σταθμός του EAA/meteo.gr κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 30,4°C, στο Ηράκλειο 29,8ºC και στην Κνωσό 29,8°C.

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου για ισχυρούς νοτιάδες

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. που εκδόθηκε σήμερα, για αύριο στην Κρήτη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 7 και πιθανώς αργότερα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

 ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ  ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

  • ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
  • ΡΥΜΟΥΛΚΑ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
  • ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
  • ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News