Ο καιρός στην Κρήτη: Μικρό «καλοκαίρι» στην…. καρδιά του χειμώνα - «Έρχεται» ζεστό Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Μικρό «καλοκαίρι» στην…. καρδιά του χειμώνα - «Έρχεται» ζεστό Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θερμή εισβολή ανεβάζει κατακόρυφα τη θερμοκρασία - Πάνω από 25 °C η θερμοκρασία στο νησί

Μικρό καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα θα ζήσουν οι Κρητικοί τα επόμενα 24ωρα, καθώς όχι μόνο διατηρείται η ηλιοφάνεια, αλλά θερμή εισβολή από τα νότια αναμένεται να ανεβάσει τον υδράργυρο σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα.

Είναι ενδεικτικό ότι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα ανέβουν έως και κατά δώδεκα βαθμούς ενώ οι μέγιστες θα φτάσουν σε επίπεδα Ιουνίου και θα ξεπεράσουν σε πολλές βόρειες περιοχές, ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν το Σαββατοκύριακο στις βόρειες περιοχές της Κρήτης, στις τέσσερις μεγάλες πόλεις, ενώ ανάλογα με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, είναι πιθανό να σημειωθούν και θερμοκρασίες έκπληξη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα. Η αλλαγή στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να γίνεται αισθητή σταδιακά από απόψε.

Αύριο Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός με διαστήματα τοπικών νεφώσεων ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 Μποφόρ στα νότια .Πιο ενισχυμένοι θα είναι στις βόρειες και δυτικές περιοχές.  Από τη θερμή αυτή εισβολή λιγότερο θα επηρεαστούν οι νότιες περιοχές του νησιού. Εκεί ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε πιο χαμηλά επίπεδα με τη μέγιστη τιμή του κοντά στους 23 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή προβλέπεται περεταίρω άνοδος του υδραργύρου κυρίως στα βόρεια όπου θα καταγραφούν θερμοκρασίες πάνω από τους 27 βαθμούς.

Οι συνθήκες στις βόρειες ακτές αναμένεται να διαμορφωθούν ιδανικά για χειμερινούς κολυμβητές και γενικά για τους λάτρεις της θάλασσας. Η καλοκαιρινή ανάσα θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τη Δευτέρα οι νότιοι άνεμοι διατηρούνται ενώ και η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να σημειώσει μεταβολή. Η θερμή αέρια μάζα θα αρχίσει από την Τρίτη να υποχωρεί.

Από την ερχόμενη Τετάρτη ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα και οι συνθήκες στο νησί θα θυμίσουν Σκοτσέζικο ντους καθώς μετά την θερμή εισβολή, ψυχρή αέρια μάζα θα διαμορφώσει ένα άκρος διαφορετικό σκηνικό. Στα ορεινά της Κρήτης η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους πέντε βαθμούς ενώ στις παράκτιες περιοχές θα κυμανθεί από δέκα έως δεκατέσσερις βαθμούς.

Δείτε το ρεπορτάζ από το Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

(Φωτογραφία Unsplash)

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τη συνεχή εξέλιξη του καιρού ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News