Ρέθυμνο: Για πρώτη φορά το «Εν Ιορδάνη» εψάλη στις 7 το πρωί

Κρήτη
Ρέθυμνο: Για πρώτη φορά το «Εν Ιορδάνη» εψάλη στις 7 το πρωί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kολυμπήθρες με αγίασμα έξω από τους ναούς

Στην σκιά του κορωνοιού και υπό το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας, εορτάστηκε σήμερα και στο Ρέθυμνο η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης με τον καθαγιασμό των υδάτων να γίνεται εντός των ιερών ναών, όπως άλλωστε είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία της Κρήτης.

Φέτος για πρώτη φορά και λόγω πανδημίας, το «Εν Ιορδάνη» εψάλη σε όλες τις εκκλησίες της μητρόπολης του Ρεθύμνου πριν από την Θεία Λειτουργία, δηλαδή, το διάστημα από τις 7 έως τις 8 το πρωί, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού των πιστών.

Ο μητροπολιτικός ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς και πολλοί άλλοι ενοριακοί ναοί του Ρεθύμνου, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία εγκατέστησαν στο εξωτερικό τους, κολυμπήθρες με αγίασμα, με τους πιστούς να μπορούν να το προμηθεύονται ανά πάσα στιγμή χωρίς να είναι αναγκασμένοι ούτε καν να εισέρχονται στον εσωτερικό των εκκλησιών. 

Στην διάρκεια της ημέρας εξάλλου, ο Επίσκοπος του Ρεθύμνου επρόκειτο να μεταβεί σε ακτή της πόλης για την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα χωρίς της παρουσία κλήρου και λαού. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News