Μ. Μπελαδάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν με όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών και δασκάλων

Κρήτη
Μ. Μπελαδάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν με όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών και δασκάλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

«Τα Σχολεία θα ανοίξουν με κάθε ασφάλεια τη Δευτέρα 11 Ιανουρίου, καθώς πάνω σε αυτό εργαζόμαστε» απαντά στις ερωτήσεις και στα αιτήματα των δασκάλων μέσω του Ράδιο 98.4 ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανόλης Μπελαδάκης. 

Ενημερώνει για την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων και τα Δωρεάν τεστ, την προτεραιότητα που φαίνεται θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς για τον εμβολιασμό τους πριν τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, καθώς και τη νέα διανομή μασκών.  

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος  ζητούσε να γίνουν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα βρίσκονται στα σχολεία, προετοιμαζόμενοι για την επιστροφή των μαθητών από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

«Οι εκπαιδευτικοί θέλουμε να βρεθούμε με τους μαθητές μας στο φυσικό και ζωτικό χώρο, που δεν είναι άλλος από τα σχολεία. Ωστόσο, θα πρέπει να συναντηθούμε πάλι με όρους υγιεινής και ασφάλειας» αναφέρουν.

Ζητάμε τη διενέργεια μαζικών τεστ ανίχνευσης κορονοϊού για τους εκπαιδευτικούς του νομού Ηρακλείου από την Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Ιανουαρίου, όπως και τη διενέργεια συχνών και επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εφόσον τα σχολεία είναι ανοιχτά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News