Μ. Χιλετζάκης: Ευχή να υπάρξει συνέχεια χωρίς καθυστερήσεις στις διεκδικήσεις των παραγωγών

Κρήτη
Μ. Χιλετζάκης: Ευχή να υπάρξει συνέχεια χωρίς καθυστερήσεις στις διεκδικήσεις των παραγωγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρονιά είναι κρίσιμη, οι αλλαγές είναι προ των πυλών και οι προθεσμίες πιέζουν το Υπουργείο για σημαντικά θέματα

Τα παραπάνω αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ με την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Παράλληλα υπενθυμίζει στον αγροτικό κόσμο ότι τέλος Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, διαδικασία που ξεκίνησε 21 Δεκεμβρίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις πάντως ο νέος Υπουργός Σπήλιος Λιβανός διαμήνυσε προς τον παραγωγικό τομέα της χώρας: «Ο μόχθος, η χειρωνακτική εργασία υπό αντίξοες συνθήκες, συμπυκνώνουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει ο έλληνας αγρότης: σκληρή εργασία, αφοσίωση, αγάπη για το περιβάλλον και τη γη. Η εφαρμογή και βέλτιστη διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που διαπραγματεύθηκε επιτυχώς η απερχόμενη πολιτική ηγεσία συνιστά κορυφαία προτεραιότητα. Κρίσιμη και η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, που θα επιτρέψουν στον έλληνα αγρότη να αποκτήσει νέους ορίζοντες, πραγματοποιώντας το άλμα στην ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθούν έργα υποδομής, να ενταχθεί η τεχνολογία και τα ασύλληπτα οφέλη της στην καθημερινότητα των αγροτών και της παραγωγής. Να ανοίξουν νέοι δρόμοι, ώστε να μπορέσουν τα ελληνικά προϊόντα, μοναδικής αξίας και ποιότητας, να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στην παγκόσμια αγορά, να καταστεί η μεσογειακή διατροφή brand name της πατρίδας μας. Αλλά και οι αγρότες μας να μπορούν οι ίδιοι να αποκομίζουν τα οφέλη και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους, ανταμοιβώμενοι ουσιαστικά για τον κόπο τους. Ο πρωτογενής τομέας και ο αγροτικός κόσμος είναι, για μένα, χώρος σύνθεσης και δημιουργίας. Όχι πεδίο διχασμού και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Για αυτό η δική μου πόρτα, όπως και των Υφυπουργών, θα είναι πάντα ανοικτή σε ουσιαστικές προτάσεις, καινούριες ιδέες και προβληματισμούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News