Άνοιγμα Σχολείων: Οι αλλαγές - Τι λένε μέλη της Επιτροπής στην ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
Άνοιγμα Σχολείων: Οι αλλαγές - Τι λένε μέλη της Επιτροπής στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτερά 11 Ιανουαρίου

Με κάποιες αναπροσαρμογές στα υγειονομικά πρωτόκολλά, όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών που θα είναι στις αίθουσες αλλά και κάποια νέα δεδομένα στις βάρδιες, ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης.

Αυτό τόνισαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV οι καθηγητές και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το νέο κορωνοϊό, κ.κ. Αθανάσιος Τσακρής και Αχιλλέας Γκίκας.

Μάλιστα ο καθηγητής μικροβιολογίας και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, μίλησε και για την πλατφόρμα των τεστ που θα υποβάλλονται οι εκπαιδευτικοί ανά εβδομάδα, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας, τόνισε ότι οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων δεν θα υποβληθούν σε τεστ.

Οι δύο καθηγητές που συμμετέχουν στην επιτροπή των «σοφών» για το νέο κορωνοϊό αποκάλυψαν το παρασκήνιο αυτής της απόφασης ενώ τόνισαν και την επιτήρηση της επιδημιολογικής μελέτης που την ερχόμενη εβδομάδα θα βάλει στο μικροσκόπιο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια για τον αν και το πότε θα ανοίξουν.

Όπως τόνισαν, ο λόγος που ανοίγουν μόνο νηπιαγωγεία δημοτικά, παιδικοί σταθμοί και η ειδική εκπαίδευση, είναι ότι αρκετές περιοχές της χώρας παρουσιάζουν ευάλωτη συμπεριφορά στην επιδημία και ο φόβος να ξεφύγει η κατάσταση έκαναν τους ειδικούς να αποφασίσουν το τμηματικό άνοιγμα.

Μάλιστα οι δύο ακαδημαϊκοί αναφέρθηκαν και στην απόφαση της Εκκλησίας να κρατήσει ανοικτές τις εκκλησίες με την παρουσία πιστών την ημέρα των Θεοφανίων, τονίζοντας ότι στο τέλος θα τηρηθούν τα μέτρα και στους ναούς χωρίς να σχολιάσουν όμως κάτι παραπάνω όσον αφορά την απόφαση της Εκκλησίας αλλά και την ενόχληση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

(Φωτογραφία αρχείου INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News