Κρήτη

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο Κρητικός που παίρνει θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Γιατρομανωλάκης Νικόλας από τον Ζαρό;

Ποιοι Κρητικοί κρατούν τα "χαρτοφυλάκια" τους και ποιος έφυγε

Ανακοινώθηκε νωρίς το μεσημέρι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης με τον 45χρονο  Ζαριανό στην καταγωγή, Νικόλα Γιατρωμανωλάκη, να είναι ένα από τα νέα της μέλη, ο οποίος αναλαμβάνει στο υπουργείο Πολιτισμού τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Ουσιαστικά πρόκειται για αναβάθμιση στον ίδιο ρόλο καθώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ

-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Ο Νικολας ανέλαβε υφυπουργός αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού στο Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Οι αλλαγές σε επίπεδο Κρήτης – Ποιοι παραμένουν στο πόστο τους

Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Κρήτης στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές.

Και έτσι κρατούν τα «χαρτοφυλάκια» τους οι Γιάννης Πλακιωτάκης (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  ) και  Γιάννης Κεφαλογιάννης (Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών).

Μοναδική αποχώρηση από το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι αυτή του μέχρι πρότινος υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη από το υπουργείο Υγείας.

Ας δούμε ποιος είναι ο νέος υφυπουργός σύμφωνα με το βιογραφικό του απο το wikipedia

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.

 Είναι γιος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της ακαδημαϊκού Ρένας Λεκανίδου.

 Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.

 Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Ιούλιο του 2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Harvard, αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας. Η δουλειά του έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 επελέγη ως Marshall Memorial Fellow. Το 2019 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Μεταξύ άλλων εκδόσεων, έχει επιμεληθεί το βιβλίο New Approaches to Balkan Studies[2] και έχει συμμετάσχει στην έκδοση Global Competitiveness Report 2001 του World Economic Forum. Ήταν ο επιστημονικός επιμελητής της ελληνικής έκδοσης του NATO Handbook, και ο επιμελητής των μονογραφιών και εκδόσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ την περίοδο 1996-98.

Πολιτική Σταδιοδρομία

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014[3], ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015[4] κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το κόμμα το 2016.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων, και έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αντικείμενο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών, και τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος.[5]

 Πολιτικά αξιώματα

Από την 1η Αυγούστου του 2019, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ο πρώτος που κατέχει αυτό το αξίωμα καθώς δεν προϋπήρχε αυτή η Γενική Γραμματεία.

Στον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου 2021, ανέλαβε Υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φωτογραφίες: Facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια