Κρητικοί έκαναν το βανάκι… μπαρμπουτιέρα

Κρήτη
Κρητικοί έκαναν το βανάκι… μπαρμπουτιέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενήντα συλλήψεις από τα μέσα του Δεκέμβρη ως το Σάββατο στην Κρήτη

Κάθε είδους κόλπα “επιστρατεύουν” οι λάτρεις του τζόγου στο Ηράκλειο, προκειμένου να καταφέρουν να επιδοθούν σε “τυχερά παίγνια”, χωρίς να πιαστούν στο “δόκανο” της ΕΛ.ΑΣ. Εντούτοις, οι συνεχείς ενδελεχείς έλεγχοι της Αστυνομίας αποφέρουν “καρπούς”, αφού οι τζογαδόροι δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν από τις Αρχές και συλλαμβάνονται.

Χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις που έλαβαν χώρα προχθές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου: Στην πρώτη εξ αυτών, συνελήφθησαν πέντε άτομα που πιάστηκαν να παίζουν μπαρμπούτι μέσα σε βανάκι! Στη δεύτερη περίπτωση, η Αστυνομία έκανε “έφοδο” σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο, όπου 13 άτομα έπαιζαν χαρτιά.

Επισημαίνεται ότι, από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και προχθές, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε συνολικά 50 συλλήψεις ατόμων, τα οποία έγιναν “τσακωτά” να παίζουν παράνομα είτε χαρτιά, είτε ζάρια, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, παραβιάζοντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

“Ντου” στο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε ξενοδοχείο στον δήμο Χερσονήσου. Αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου μαζί με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ Ηρακλείου, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου έκαναν έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου στο επίμαχο ξενοδοχείο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ημεδαπός που ήταν υπεύθυνος διαχειριστής της επιχείρησης είχε επιτρέψει σε 12 άτομα να παίξουν χαρτιά, ενώ στο παιχνίδι συμμετείχε και ο ίδιος. Σε έλεγχο που έλαβε χώρα, βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - συνολικά 1.305 ευρώ που φέρεται να προήλθαν από τυχερά παιχνίδια, ένα ημερολόγιο-ατζέντα στο οποίο αναγράφονταν διάφορα ονόματα με αντίστοιχα χρηματικά ποσά, 166 μάρκες πονταρίσματος, δύο ζευγάρια ζάρια και μια πλήρης τράπουλα.

Οι 13 χαρτοπαίκτες (9 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί) φόρεσαν χειροπέδες, ενώ συνελήφθησαν ακόμη έξι άτομα που βρίσκονταν στην ίδια επιχείρηση για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο της επιχείρησης, 18 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 19 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση. Εξάλλου, η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

“Μπαρμπούτι” σε φορτηγάκι!

Λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου έπιασαν “στα πράσα” πέντε άτομα την ώρα που έπαιζαν “μπαρμπούτι” μέσα σε φορτηγάκι σε περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, οι τζογαδόροι είχαν διαμορφώσει κατάλληλα το εν λόγω όχημα για να απολαύσουν με άνεση το παιχνίδι τους!

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες, καθώς και σε έρευνα που έλαβε χώρα στο φορτηγάκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ και ένα ζευγάρι ζάρια. Σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία «περί παιγνίων» και «προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού» και συγκεκριμένα 5 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 5 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Ούτε η πανδημία... σταματά τους τζογαδόρους

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου είχαν συλληφθεί έξι ακόμη ημεδαποί, οι οποίοι έπαιζαν ζάρια, σε κατάστημα σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου. Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος, 8 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 8 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι η Αστυνομία κατάσχεσε 1.495 ευρώ, έξι ζευγάρια ζάρια, αλλά και δύο καταγραφικά μηχανήματα. Επίσης, συνελήφθησαν δύο γυναίκες που εργάζονταν ως υπάλληλοι χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας.

Εξάλλου, από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τις 27 του μηνός, συνελήφθησαν συνολικά 26 τζογαδόροι στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου η Αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα που έπαιζαν χαρτιά σε σπίτι στο Ρέθυμνο.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε το ποσό των 6.990 ευρώ που φέρεται να προήλθε από τυχερά παιχνίδια, 600 τραπουλόχαρτα, 30 πλήρεις τράπουλες, 474 μάρκες πονταρίσματος, καθώς και ένα ζευγάρι κιάλια νυχτερινής όρασης. Εξάλλου, εκτός από τους 14 συνελήφθησαν ακόμη 16 άτομα που βρίσκονταν στην οικία «για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News