Ιστορική στιγμή: Παραδόθηκαν τα πρώτα εμβόλια σε ΠΑΓΝΗ και Νοσοκομείο Χανίων

Κρήτη
Ιστορική στιγμή: Παραδόθηκαν τα πρώτα εμβόλια σε ΠΑΓΝΗ και Νοσοκομείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράδοση έγινε, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ Δημήτρη Αλιμπέρτη και του ταξίαρχου Νίκου Σπυριδάκη

Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, παραδόθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ Δημήτρη Αλιμπέρτη.

Η διανομή των εμβολίων που έφθασαν με τη συνοδεία του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχου Νίκου Σπυριδάκη και ανδρών της ΟΠΚΕ, έγινε επίσης παρουσία της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Λένας Μπορμπουδάκη, του Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Στέλιου Κτενιαδάκη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρη Βαβουρανάκη.

Σύμφωνα και με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία της Αστυνομίας.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει την Δευτέρα στις 8 το πρωί, σε υγειονομικούς του ΠΑΓΝΗ με το μεγαλύτερο μέρος των υγειονομικών να έχει δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί.

Στο ΠΑΓΝΗ θα υπάρχουν 5 εμβολιαστικά κέντρα εκ των οποίων τα 3 θα λειτουργούν το πρωί και τα 2 το απόγευμα, ενώ ο εμβολιαστικός εξοπλισμός θα διατηρηθεί σε ειδικά ψυγεία που διατηρούν τα εμβόλια σε συνθήκες βαθιάς ψύξης.

Η  Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, επανέλαβε ότι ο λόγος που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την Δευτέρα μόνο στο ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Χανίων είναι καθαρά διαχειριστικός.

Σύμφωνα με την ίδια, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης, δηλαδή στο Ρέθυμνο, το Βενιζέλειο και το Λασίθι και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Χάρης Βαβουρανάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονονομικούς. 

Παραδόθηκαν τα πρώτα εμβόλια και στο νοσοκομείο Χανίων 

Επίσης σήμερα στα Χανιά, νωρίς το μεσημέρι και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έγινε από τον ΣΥΦΑΚ (Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης), η παράδοση των πρώτων εμβολίων στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η μεταφορά έγινε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid.

Κατά την παράδοση των πρώτων εμβολίων ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, για την συνεισφορά της ΕΛΑΣ στην ασφαλή μεταφορά των εμβολίων, την διοίκηση και τους φαρμακοποιούς του νοσοκομείου για την συνεργασία και βοήθεια τους, τονίζοντας ότι η διαδικασία της φύλαξης και μεταφοράς των εμβολίων εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Στις 31 Δεκεμβρίου, το neakriti.gr δημοσίευσε αποκλειστικά τις γενικότερες οδηγίες του εμβολίου, για τον τρόπο φύλαξης, οδηγίες χειρισμού, προειδοποιήσεις για συγκεκριμένες ομάδες, ανεπιθύμητες παρενέργειες και πώς να αντιμετωπιστούν και πληροφορίες για το περιεχόμενο της συσκευασίας, “Comirnaty”, που είναι η επίσημη ονομασία για το όνομα του εμβολίου της Pfizer/BioNTech και αποτελεί έναν συνδυασμό των εννοιών που σχετίζονται με αυτό, όπως η ανοσία αλλά και το mRNA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News