Τους έκαναν «τσακωτούς» την ώρα που έπαιζαν ζάρια στο Ι.Χ

Κρήτη
Τους έκαναν «τσακωτούς» την ώρα που έπαιζαν ζάρια στο Ι.Χ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφοδος της αστυνομίας και σε ξενοδοχείο έβγαλε… λαβράκι

«Τσακωτούς» τους έκανε η αστυνομία, μέσα στο όχημά τους να παίζουν ζάρια και παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλη την χώρα, λόγω πανδημίας και εν μέσω lock down.

Συγκεκριμένα, άνδρες της ΔΙΑΣ, το μεσημέρι του Σαββάτου, εντόπισαν 5 άτομα μέσα σε φορτηγό αυτοκίνητο, να παίζουν ζάρια σε περιοχή του Ηρακλείου.

Μάλιστα όπως  διαπιστώθηκε είχαν διαμορφώσει κατάλληλα το εν λόγω Ι.Χ φορτηγό και συμμετείχαν στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «KΥΒΟΙ – ΖΑΡΙΑ» .

Ακολούθησαν συλλήψεις και των 5 ανδρών - τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός - ενώ στον καθένα επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση αλλά και για μη χρήση μάσκας.

Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 1450 που εντοπίστηκε στο Ι.Χ.

Έφοδος της αστυνομίας σε ξενοδοχείο έβγαλε… λαβράκι

Βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, καθώς  έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα κατά του κορωνοϊού. 

Η αστυνομία έκανε έφοδο στο ξενοδοχείο το βράδυ του Σαββάτου, διαπιστώνοντας ότι ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει πέραν των παραβάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας εν μέσω lockdown και σε παράβαση για διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού «Πόκερ», επιβάλλοντας του έτσι οι αρχές πρόστιμο 5000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 15 ημέρες.

Ακολούθησαν συλλήψεις ,ενώ στους παρευρισκόμενους επιβλήθηκαν επίσης πρόστιμα για sms και μη χρήση μάσκας.

Δεκάδες πρόστιμα στην Κρήτη για μη χρήση μάσκας και sms

Να σημειωθεί ότι και το τελευταίο 24ώρο οι έλεγχοι της αστυνομίας ήταν συνεχείς σε όλη την Κρήτη όπου και διαπιστώθηκαν δεκάδες παραβάσεις που αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 85 πρόστιμα για sms και 40 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Αναλυτικά το δελτίο της αστυνομίας για τις συλλήψεις των 5 ατόμων στο φορτηγό 

Συνελήφθησαν, χθες (02.01.2021) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, πέντε (5) άτομα (τέσσερις ημεδαποί και αλλοδαπός) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες (02.01.2020) το απόγευμα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

 Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα το εν λόγω Ι.Χ φορτηγό και συμμετείχαν στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «KΥΒΟΙ – ΖΑΡΙΑ» και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ και ένα ζευγάρι κύβοι-ζάρια.

Επιπλέον, σε βάρος τους βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού και συγκεκριμένα 5 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 5 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News