Έρχονται «σαρωτικοί» έλεγχοι στην Κρήτη στη «σκιά» του αυστηρού lockdown

Κρήτη
Έρχονται «σαρωτικοί» έλεγχοι στην Κρήτη στη «σκιά» του αυστηρού lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκια επιτήρησης και ελέγχου για το νέο lockdown

Εντατικοί θα εξακολουθήσουν να είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι στην Κρήτη για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με «φόντο» και την απόφαση για «σκληρό» lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου, ο ελεγκτικός μηχανισμός και στην Κρήτη θα παραμείνει στους δρόμους.

Όπως ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, γίνονται πάρα πολύ συχνοί και πυκνοί έλεγχοι στις μετακινήσεις των συμπολιτών μας. Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες που προβλέπονται».

Απανωτά πρόστιμα έπεσαν από την αστυνομία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε γλέντια -κοινωνικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια τήρησης των αυστηρών μέτρων, που έχουν επιβληθεί εν μέσω του 2ου lockdown, συγκεκριμένα για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ,σε έλεγχο που διεξήχθη το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, από αστυνομικούς σε σπίτι στο Δήμο Πλατανιά Χανίων, βεβαιώθηκε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη 3000 ευρώ για τη διοργάνωση της  κοινωνικής εκδήλωσης αλλά και πρόστιμα στους παρευρισκόμενους για άσκοπες μετακινήσεις.

Επίσης έλεγχοι διενεργήθηκαν και σε κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Ηράκλειο, σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο στις 6 π.μ ισχύουν τα εξής:

- Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν τα Χριστούγεννα.

-Σταματάει η παράδοση εκτός (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η  λειτουργία κομμωτηρίων,  ΚΤΕΟ, βιβλιοπωλείων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών και δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

-Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

- Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων, Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους

-Από 11 Ιανουαρίου στόχος είναι να ξαναχτυπήσει το κουδούνι και τα παιδιά να απαλλαγούν από ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους , στο δεύτερο σπίτι τους.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News