Εμβολιασμός υγειονομικών στην Κρήτη – Η απάντηση της 7ης ΥΠΕ

Κρήτη
Εμβολιασμός υγειονομικών στην Κρήτη – Η απάντηση της 7ης ΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί της Κρήτης»

Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, θα διανεμηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό την Κυριακή  και συγκεκριμένα στις 9:30 το πρωί, ο γενικός διευθυντής της ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης μαζί με τον ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη θα παραδώσουν τα πρώτα εμβόλια στο ΠΑΓΝΗ.

Την ίδια μέρα στα Χανιά, μαζί με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Αντ. Ρουτζάκη στις 12 μετά το μεσημέρι θα παραδώσουν τα πρώτα εμβόλια στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει την Δευτέρα σε υγειονομικούς του ΠΑΓΝΗ και στο Νοσοκομείο Χανίων.

Τις τελευταίες ώρες είχε δημιουργηθεί αναστάτωση στις τάξεις των υγειονομικών κυρίως στο Ρέθυμνο, καθώς ορισμένοι εξ αυτών έλαβαν μηνύματα στα κινητά τους πως τα προγραμματισμένα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους αναβάλλονται επ αόριστον.

Απάντηση στην αγωνία των υγειονομικών δίνει η  Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία ανέφερε πως ο λόγος που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την Δευτέρα μόνο στο ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Χανίων είναι καθαρά διαχειριστικός.

Σύμφωνα με την ίδια, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης, δηλαδή στο Ρέθυμνο, το Βενιζέλειο και το Λασίθι.

«Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί της Κρήτης», τόνισε, ενώ επανέλαβε πως ο λόγος που δεν ξεκινούν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς της Κρήτης είναι διαχειριστικός, έτσι ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους.

«Στα μικρότερα νοσοκομεία, μπορεί να εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού μέσα σε 2-3 μέρες», ανέφερε.

Τέλος, η κα. Μπορμπουδάκη ξεκαθάρισε πως την Δευτέρα θα εμβολιαστούν αποκλειστικά υγειονομικοί, κανένας αιρετός ή κάποιος που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News