Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 327.600 ευρώ – «Λουκέτο» σε 5 επιχειρήσεις

Κρήτη
Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 327.600 ευρώ – «Λουκέτο» σε 5 επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορούν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς

Σε συνολικά 59.476 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, προχώρησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωσή της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διαπιστώθηκαν 1.007 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 327.600 ευρώ, ενώ πέντε επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για διάστημα 15 ημερών.

Από το σύνολο των 59.476 ελέγχων, οι 57.498 πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση.

Υπενθυμίζεται πως απανωτά πρόστιμα, από την αστυνομία, έπεσαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε γλέντια -κοινωνικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια τήρησης των αυστηρών μέτρων, που έχουν επιβληθεί εν μέσω του 2ου lockdown, συγκεκριμένα για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ,σε έλεγχο που διεξήχθη το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, από αστυνομικούς σε σπίτι στο Δήμο Πλατανιά Χανίων, βεβαιώθηκε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη 3000 ευρώ για τη διοργάνωση της  κοινωνικής εκδήλωσης αλλά και πρόστιμα στους παρευρισκόμενους για άσκοπες μετακινήσεις.

Επίσης έλεγχοι διενεργήθηκαν και σε κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Ηράκλειο, σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Και εκεί καταγράφτηκε παράβαση και βεβαιώθηκε πρόστιμο 3000 ευρώ στον διοργανωτή, αλλά και πρόστιμα στους παρευρισκόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News