Προβληματισμός για την αναβολή εμβολιασμών σε ορισμένους υγειονομικούς της Κρήτης

Κρήτη
Προβληματισμός για την αναβολή εμβολιασμών σε ορισμένους υγειονομικούς της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορά υγειονομικούς του Ρεθύμνου ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει στα νοσοκομεία του Λασιθίου και το Βενιζέλειο

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες σε υγειονομικούς του Ρεθύμνου και όχι μόνο, καθώς ενώ όλα έμοιαζαν έτοιμα για την ταυτόχρονη έναρξη των εμβολιασμών σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης την Δευτέρα, υγειονομικοί του Ρεθύμνου που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους που τους ενημέρωνε ότι ο εμβολιασμός τους… αναβάλλεται επ’ αόριστον. 

Για την ώρα δεδομένη είναι η αυριανή μεταφορά των εμβολίων στο ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Χανίων και η έναρξη των εμβολιασμών στους υγειονομικούς αυτών των νοσοκομείων την Δευτέρα, όμως παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα συμβεί το ίδιο ταυτόχρονα στο Ρέθυμνο, το Βενιζέλειο και το Λασίθι. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα πρώτα εμβόλια θα διανεμηθούν αύριο στην Κρήτη. Συγκεκριμένα στις 9:30 αύριο Κυριακή το πρωί, ο γενικός διευθυντής της ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης μαζί με τον ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη θα παραδώσουν τα πρώτα εμβόλια στο ΠΑΓΝΗ.

Την ίδια μέρα στα Χανιά, μαζί με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Αντ. Ρουτζάκη στις 12 μετά το μεσημέρι θα παραδώσουν τα πρώτα εμβόλια στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σημειώνεται πως τα εμβόλια μεταφέρθηκαν σε χάρτινα κουτιά, τα οποία περιέχουν ξηρό πάγο, που μπορεί να τα διατηρήσει στην απαραίτητη θερμοκρασία για αρκετές ημέρες. Κάθε φιαλίδιο περιέχει 5 δόσεις εμβολίου.

Όπως είναι φυσικό, μετά τα μηνύματα που δέχτηκαν ορισμένοι υγειονομικοί στο Ρέθυμνο για αναβολή των εμβολιασμών τους, έχει δημιουργηθεί ανησυχία στις τάξεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ εξελίξεις και… απαντήσεις για το θέμα αναμένονται αύριο Κυριακή. 

Παράλληλα, για το θέμα έκανε δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέροντας πως την  «Δευτέρα 4/1/2021 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία». 

Η δήλωση του Μάριου Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς 

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» και ως εκ τούτου, «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

«Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί» αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλέους, που επισημαίνει πως «Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί».

Και εξήγησε: «Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2021 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News