Κρήτη

Μετακινήσεις – Πρωτοχρονιά: Τι επιτρέπεται – Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις εκτός νομού

Το 2020 «έφυγε», οι περιορισμοί μένουν

«Πρεμιέρα» σήμερα για το 2021 όμως τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού παραμένουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις σήμερα, Πρωτοχρονιά.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι καθολικοί όπως και το βράδυ της παραμονής και θα ελέγχονται όσοι κυκλοφορούν μετά τις 22.00.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ όσοι επιθυμούν να συγκεντρωθούν σε σπίτια θα πρέπει να το κάνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι έως 9 άτομα και από δύο οικογένειες.

Οι μετακινήσεις γίνονται και σήμερα με αποστολή στο 13033 sms και όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του για να βρεθεί σε κάποιο φιλικό θα πρέπει να το κάνει χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6 τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό εξακολουθούν να απαγορεύονται όμως υπάρχουν 6 εξαιρέσεις.

Οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:

1) Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.

2) Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

3) Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Σε αυτήν την περίπτωση πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

4) Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς

5) Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

6) Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια