Αποκλειστικό: Οι οδηγίες του εμβολίου - Την Κυριακή σε νοσοκομεία της Κρήτης τα πρώτα εμβόλια

Κρήτη
Αποκλειστικό: Οι οδηγίες του εμβολίου - Την Κυριακή σε νοσοκομεία της Κρήτης τα πρώτα εμβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικότερες οδηγίες του εμβολίου, τρόπος φύλαξης, οδηγίες χειρισμού, προειδοποιήσεις για συγκεκριμένες ομάδες, ανεπιθύμητες παρενέργειες και πώς να αντιμετωπιστούν

Στην Κρήτη βρίσκονται, από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου περισσότερα από 10 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer, κατά της covid-19.

Τα εμβόλια έφτασαν στο νησί με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών και η μεταφορά τους έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Τα εμβόλια, συνοδεία της αστυνομίας και του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, κ. Δημήτρη Αλιμπέρτη, μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του ΣΥΦΑΚ από όπου και θα διανεμηθούν στα κέντρα εμβολιασμού όλης της Κρήτης. Στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού υπάρχουν τα ειδικά ψυγεία που διατηρούν τα εμβόλια σε συνθήκες βαθιάς ψύξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Κρήτης την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Το neakriti.gr δημοσιεύει τις γενικότερες οδηγίες του εμβολίου, για τον τρόπο φύλαξης, οδηγίες χειρισμού, προειδοποιήσεις για συγκεκριμένες ομάδες, ανεπιθύμητες παρενέργειες και πώς να αντιμετωπιστούν και πληροφορίες για το περιεχόμενο της συσκευασίας, “Comirnaty”.

Το “Comirnaty” είναι η επίσημη ονομασία για το όνομα του εμβολίου της Pfizer/BioNTech και αποτελεί έναν συνδυασμό των εννοιών που σχετίζονται με αυτό, όπως η ανοσία αλλά και το mRNA.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News