Αρνητικά τα πρώτα 100 δείγματα στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων

Κρήτη
Αρνητικά τα πρώτα 100 δείγματα στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης με τον Δήμο Χανίων και τη συμμετοχή της Διοίκησης του Γ.Ν. Χανίων

Για τα αποτελέσματα των πρώτων 100 δειγματοληψιών στο πλαίσιο ελέγχου του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, τα οποία και βγήκαν αρνητικά, ενημέρωθηκε σήμερα η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Yπενθυμίζεται ότι προ ημέρων και συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου δύο νοσηλεύτριες και μια καθαρίστρια του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό μετά τα επαναλαμβανόμενα τεστ που διενεργούνται για την ασφάλεια των ηλικιωμένων τροφίμων και του προσωπικού.

Αναλυτικότερα η  Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, και ο Υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γιώργο Φραγκιαδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και  ο Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», Γιώργος Μπέας, με τον Αναπληρωτή Διοικητή, Μάνο Μπολώτη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης γενικότερα και των Χανίων ειδικότερα, η ετοιμότητα των υγειονομικών δομών του νησιού και η υλοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού στην Κρήτη, που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 04.01.2020.

Επιπλέον, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε ότι τα αποτελέσματα των πρώτων 100 δειγματοληψιών στο πλαίσιο ελέγχου του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων βγήκαν αρνητικά.

Οι κ.κ. Μπορμπουδάκη και Αγαπίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευαισθητοποίηση του Δήμου Χανίων σχετικά με τη νόσο Covid-19 και τόνισαν την πρόθεση συνέχισης της συνεργασίας τους για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου στις υγειονομικές υπηρεσίες που λαμβάνουν οι κάτοικοι του Ν. Χανίων.

Οι κ.κ. Σημανδηράκης, Ζερβουδάκη και Φραγκιαδάκης ευχαρίστησαν με τη σειρά τους, τους κ.κ. Μπορμπουδάκη και Αγαπίου για την αγαστή συνεργασία και υπογράμμισαν τη στήριξη του Δήμου Χανίων στην προσπάθεια που καταβάλει η &η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι κ.κ. Μπέας και Μπολώτης τόνισαν, επίσης, ότι το Γ.Ν. Χανίων βρίσκεται σε διαρκή και πλήρη ετοιμότητα τόσο για την ενδεχόμενη επέκταση κλινών covid, όσο και για την αντιμετώπιση κάθε άλλης ασθένειας

Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με τις ευχές των συμμετεχόντων για καλή χρονιά με υγεία και προκοπή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News