Οι viral ειδήσεις του 2020!

Κρήτη
Οι viral ειδήσεις του 2020!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2020 «φεύγει» και το neakriti.gr κάνει τον «απολογισμό» της χρονιάς, με τις ειδήσεις που διαβάσατε περισσότερο

Το 2020 - που σε λίγες ώρες «φεύγει» - αποτελεί, αδιαμφησβήτητα, μία χρονιά ιστορική και γεμάτη ειδήσεις. Ειδήσεις που αφορούσαν όχι μόνο την πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειές της, αλλά και ειδήσεις πολιτικές, κοινωνικές, αστυνομικές, οικονομικές, δικαστικές - θετικές ή αρνητικές, μικρές ή μεγάλες…

Το neakriti.gr ήταν, για μία ακόμη χρονιά, σε όλα εκεί! Καταγράφοντας κάθε γεγονός που άξιζε να διαβάσετε, προκειμένου να είστε ενήμεροι για τις εξελίξεις στον τόπο μας, την Κρήτη, στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

Ποιες ήταν, όμως, οι ειδήσεις που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον σας το 2020;

Επίθεση με βιτριόλι

Στις 20 Μαΐου, μία νεαρή γυναίκα δέχτηκε μία φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι από μια άλλη γυναίκα, που, αρχικά, παρέμενε άφαντη. Η είδηση σόκαρε το πανελλήνιο και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην κοινή γνώμη. Έναν μήνα μετά, η ταυτότητα της δράστιδος αποκαλύφθηκε και η ίδια συνελήφθη. Ωστόσο, αυτό που αναμένεται είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης.

Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη

Το πανελλήνιο, βέβαια, «πάγωσε» και με τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στην Κρήτη. Τότε οι νεκροί στην Ελλάδα ήταν μόλις 22 και ο θάνατος του Γερμανού καθηγητή εξέπληξε μέχρι και τους επιστήμονες, λόγω της νεαρής του ηλικίας (ήταν μόλις 42 ετών) και του γεγονότος πως δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Κακοκαιρία στο Δήμο Χερσονήσου

Η πιο πρόσφατη έντονη κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη φαίνεται να ήταν και η πλέον καταστροφική, κυρίως, για το Δήμο Χερσονήσου και την περιοχή των Γουβών. Η στεριά έγινε ένα με τη θάλασσα, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν οχήματα και περιουσίες και να καταστρέφουν δρόμους και σπίτια. Και μπορεί – ευτυχώς - να μη θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο, πολλοί ήταν οι άνθρωποι που επλήγησαν οικονομικά από την «οργή» της φύσης.

«Απόκοσμο» πλάσμα ξεβράστηκε στην ακτή

Ένα μικρό δείγμα της κακοκαιρίας ήταν και η θέα ενός απόκοσμου πλάσματος που εμφανίστηκε στην παραλία των Γουρνών. Εξ όψεως ήταν δύσκολο για τον οποιονδήποτε να καταλάβαινε τι ζώο ήταν, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, επρόκειτο για έναν ασβό, ο οποίος είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Φονικό στα Ανώγεια

Ένας καβγάς και δύο νεκροί. Δύο οικογένειες εξακολουθούν να θρηνούν για τους πατεράδες, τους συζύγους, τους αγαπημένους τους. Ένα από τα πολλά εγκλήματα που αφήνουν πίσω τους απέραντη θλίψη και μονάχα ένα «γιατί» σημειώθηκε το Μάιο στα Ανώγεια.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Στις 11 Μαρτίου ο κορωνοϊός έφτασε και στην Κρήτη, αφού εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί, αποδεικνύοντάς μας πως δεν είμαστε άτρωτοι και πως πρέπει κι εμείς να τηρούμε τα μέτρα που ξεκινούσαν να μπαίνουν στις ζωές μας.

Οδηγίες από τους ειδικούς

Η πανδημία του κορωνοϊού, λίγο έλειψε να μετατραπεί και σε «πανδημία» των fake news, με τους πολίτες να ψάχνουν αξιόπιστες πηγές για την ενημέρωσή τους. Έτσι, οι οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για το πώς να παραμείνουμε προστατευμένοι μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, αποτέλεσαν μια από τις ειδήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο τη χρονιά που «φεύγει».

Η πιο όμορφη παράγοντας

Όπως γράψαμε και στην αρχή, το 2020 είχε και… καλές ειδήσεις! Μία από αυτές ήταν ο εντυπωσιακός γάμος της πιο όμορφης Γενικής Γραμματέως ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού.

Η πεθερά!

Η «κλασική Ελληνίδα μάνα» στην περίπτωσή μας είναι Κύπρια και είναι, πράγματι, «κλασική», αναπαράγοντας – με χιούμορ – όλα εκείνα τα κλισέ για τη σχέση νύφης και πεθεράς.

Η υιοθεσία που σας συγκίνησε

Ένα ζευγάρι Κρητικών έδωσε την ευκαιρία σε ένα εγκαταλειμμένο αγοράκι από την Ουγκάντα να ζήσει μια ζωή στην Ελλάδα. Να ζήσει μια ζωή γεμάτη αγάπη. Το neakriti.gr προσπαθεί να σας παρουσιάζει ιστορίες που εμπνέουν, ιστορίες ανθρώπων που δίνουν το έναυσμα στο να δρούμε όλοι περισσότερο συλλογικά, με μεγαλύτερη ανιδιοτέλεια. Μια από αυτές τις ιστορίες, είναι σίγουρα, η ιστορία του μικρού Άθωνα.

Καλή χρονιά, με περισσότερες... θετικές ειδήσεις!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News