Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μονάδες και φυλάκια της Κρήτης

Κρήτη
Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μονάδες και φυλάκια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισκέφθηκε ακόμη Κάρπαθο, Καλόλιμνο, Ρόδο και σύμπλεγμα Καστελορίζου για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία των εορτών

Μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του σε Κρήτη, Κάρπαθο, Καλόλιμνο, Ρόδο και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χθες στην Κρήτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης, το πεδίο βολής Κρήτης και την 5η ταξιαρχία Πεζικού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου Γαύδου και να ανταλλάξει ευχές και με το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει το σταθμό Δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests), για την περιοχή των Χανίων, στο πλαίσιο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το  ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, όπου αντάλλαξε ευχές με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ναυστάθμου, καθώς και με το πλήρωμα υποβρυχίου, ενώ τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στο νησί ήταν η προκεχωρημένη ναυτική βάση Κυριαμαδίου. Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Καρπάθου και το επιτηρητικό φυλάκιο Καλολίμνου.

Σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 95η ΑΔΤΕ στη Ρόδο, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του στρατηγείου, του ναυτικού σταθμού Ρόδου, της κανονιοφόρου (Κ/Φ) ΑΗΤΤΗΤΟΣ που ναυλοχεί στον λιμάνι του νησιού, και του 6ου ΕΤΕΘ στην Κάλαθο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των εθνοφυλάκων της Ρόδου, Ηλία Πάχο.

Τις μεταμεσημβρινές ώρες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έφθασε στο επιτηρητικό φυλάκιο Στρογγύλης, στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της διοίκησης 'Αμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Καστελόριζου , όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γεώργιος Σαμψάκος και κατόπιν επιβιβάσθηκε στο ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που αυτή την χρονική περίοδο ναυλοχεί στο Καστελόριζο. Ακολούθως μετέβη στη Ρω όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου.

Στις ομιλίες του στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε "τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο", και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και "πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αλλά και το σύνολο του πλανήτη, ώστε το συντομότερο δυνατό να την ξεπεράσουμε". Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητά του, ότι "οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς όλες τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες και την νέα χρονιά".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News