Πανεπιστήμιο Κρήτης: Λίγο πριν την εξεταστική θα πάρουν τα βιβλία

Κρήτη
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Λίγο πριν την εξεταστική θα πάρουν τα βιβλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας

Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ανέδειξε ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, φοιτητές του Π.Κ. υποστήριξαν δημόσια πως η διανομή των συγγραμμάτων έχει καθυστερήσει αρκετά, με αποτέλεσμα να μην έχουν τον διαθέσιμο χρόνο να διαβάσουν.

Το διάστημα ως την έναρξη της εξεταστικής περιόδου είναι αρκετά μικρό εάν αναλογιστούμε πως πολλοί φοιτητές θα δώσουν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου μετά το τέλος των εορτών.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν.Δ., Βασίλης Διγαλάκης, εξέδωσε ανακοίνωση, στη βάση της οποίας κάνει σαφές πως έχει διεκπεραιωθεί η παράδοση του μεγαλύτερου όγκου συγγραμμάτων σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία.

«Με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας διανομής των συγγραμμάτων και έχοντας υπόψη το ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό όλο εγχείρημα, το οποίο υλοποιείται σε μια έντονα επιβαρυμένη περίοδο για τις εταιρείες ταχυμεταφορών, λόγω του μεγάλου όγκου των αποστολών από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα (lockdown και εορταστική περίοδος), το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εκδοτών και των εταιρειών ταχυμεταφορών, παρακολουθώντας την πορεία παράδοσής τους προς τους φοιτητές. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία (24 Δεκεμβρίου 2020), τα οποία προέρχονται από δεδομένα τα οποία απέστειλαν στο ΥΠΑΙΘ μέλη του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), έχει παραδοθεί προς τις εταιρείες ταχυμεταφορών το 99,5% των συγγραμμάτων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η παράδοση των συγγραμμάτων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών στους φοιτητές, με τον μεγαλύτερο όγκο να έχει ήδη διεκπεραιωθεί».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη, ο ίδιος έχει επικοινωνήσει τόσο με τις εταιρείες ταχυμεταφορών, ζητώντας τους να θέσουν σε απόλυτη προτεραιότητα τις παραδόσεις των συγγραμμάτων στους φοιτητές, όσο και με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας, «ζητώντας τους να λάβουν υπόψη τους τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και της παράδοσης των συγγραμμάτων στον προγραμματισμό της επερχόμενης εξεταστικής περιόδου», κατέληξε ο Βασίλης Διγαλάκης.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News