Προσοχή: Στήνουν κομπίνες στο «όνομα» Κρητικών Αντιδημάρχων

Κρήτη
Προσοχή: Στήνουν κομπίνες στο «όνομα» Κρητικών Αντιδημάρχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο απατεώνων κρεοπώλες των Χανίων

Δεν έχουν τελειωμό οι προσπάθειες επιτήδειων συμπολιτών μας οι οποίοι επιχειρούν να εξαπατήσουν ντόπιους επιχειρηματίες, και όχι μόνο, εν καιρώ COVID-19.

Η τελευταία σχετική περίπτωση καταγράφηκε στα Χανιά, όπου - όπως καταγγέλλει η οικεία δημοτική Αρχή - κάποιοι κακόβουλοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά στοιχεία συγκεκριμένου αντιδημάρχου, με σκοπό να αποσπάσουν αγαθά ή χρηματικά ποσά για δήθεν “εμπορικές συναλλαγές”. Αυτή τη φορά στο “στόχαστρο” των απατεώνων μπήκαν κρεοπώλες της πόλης των Χανίων...

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι προσπαθούν να αποκομίσουν παράνομο όφελος χρησιμοποιώντας ως “όχημά” τους τον Δήμο Χανίων: Πριν από μερικές μέρες, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία μια γυναίκα προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από ιερέα των Χανίων, παριστάνοντας ότι εργάζεται για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Χανίων.

Εξάλλου, η πιο πρόσφατη περίπτωση απόπειρας εξαπάτησης σχετίζεται με την Αντιδημαρχία Οικονομικών. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα στοιχεία του αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Τάσου Αλόγλου, προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους συντοπίτες μας. Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος Χανίων προσέφυγε ήδη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Κακόβουλοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα προσωπικά στοιχεία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Τάσου Αλόγλου, προκειμένου να εξαπατήσουν συμπολίτες μας και τοπικούς επιχειρηματίες, αποσπώντας αγαθά ή χρηματικά ποσά για δήθεν εμπορικές συναλλαγές», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

«Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα, λόγω των εορταστικών ημερών, επιτήδειοι επικοινωνούν με κρεοπωλεία του Δήμου Χανίων προσπαθώντας να εξαπατήσουν συμπολίτες μας επικαλούμενοι τα στοιχεία του κ. Αλόγλου.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται παρόμοιο περιστατικό με την εμπλοκή αιρετού του Δήμου Χανίων και γι’ αυτό εφιστάται η προσοχή των επιχειρηματιών, οι οποίοι σε κάθε ανάλογη περίπτωση παρακαλούνται να επικοινωνούν με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων για επιβεβαίωση της αλήθειας.

Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή αφορά στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από την Οικονομική Υπηρεσία, βάσει συγκεκριμένων νόμιμων διαδικασιών, και όχι από τους αιρετούς, και γι’ αυτό τον λόγο παρακαλούνται οι επιχειρηματίες να μην ανταποκρίνονται στις εν λόγω πρακτικές, που μόνο στόχο έχουν την εξαπάτησή τους», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Και ιερέας στα θύματα

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, ένας ιερέας της πόλης των Χανίων φέρεται να έπεσε θύμα μιας γυναίκας, η οποία προσπάθησε να του αποσπάσει χρηματικό ποσό με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε οικογένεια που έχει ανάγκη.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εν λόγω ιερέα, παριστάνοντας ότι εργάζεται στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, την «Τρίτη 22/12/2020, ιερέας της πόλης μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπαλλήλους του Τμήματος, ενημερώνοντάς τους ότι τον προσέγγισε κυρία, προσποιούμενη την εργαζόμενη στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Η κυρία προσπάθησε να του αποσπάσει ποσό, αξίας 250 ευρώ, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε οικογένεια που έχει ανάγκη».

«Η προϊσταμένη του Τμήματος ενημέρωσε τον ιερέα για το ισχύον νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε κανέναν εργαζόμενο να ζητάει και να λαμβάνει χρήματα από πολίτες ή εκπροσώπους φορέων. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε επικοινωνία και με την κυρία, η οποία ωστόσο δεν απάντησε στις κλήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Ο Δήμος Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει τους συμπολίτες μας να μη δίνουν χρήματα σε κανέναν που τους παρουσιάζεται ως εργαζόμενος στον Δήμο Χανίων. Ιδιαίτερη μάλιστα πρέπει να είναι η προσοχή όλων μας τις εορταστικές αυτές ημέρες», αναφέρεται, εν κατακλείδι, στην ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων.

“Καμπανάκι” και από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Εξάλλου, την προσοχή των επιχειρηματιών ζητά μέσω σχετικής ανακοίνωσης και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνης Ζερβός. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, «τις τελευταίες ώρες επιχειρείται προσπάθεια εξαπάτησης κυρίως επιχειρηματιών από κακόβουλους δράστες που χρησιμοποιούν ονόματα αντιδημαρχών - εκμεταλλευόμενοι την εορταστική περίοδο - πραγματοποιώντας παραγγελίες σε τρόφιμα και άλλα αγαθά τα οποία θα μοιραστούν δήθεν στους δημότες. Ο κ. Ζερβός εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών και τους ζητά να μην ανταποκρίνονται στις εν λόγω πρακτικές, που μόνο στόχο έχουν την εξαπάτησή τους, και σε ανάλογη περίπτωση να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου, για επιβεβαίωση της αλήθειας. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές».

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News