Κρήτη

Θλίψη για τo θάνατο του Βασίλη Πλεύρη – Αγωνίστηκε για τον τουρισμό στην Κρήτη

Πένθος για τον γνωστό τουριστικό επιχειρηματία της Κρήτης

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο ξενοδόχος Βασίλης Πλεύρης βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του και τον τουριστικό κόσμο της Κρήτης .Υπήρξε για 8 χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και ήταν γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας της Κρήτης ,με αναγνωρισμένη προσφορά στον κλάδο,.

Το Δ.Σ. της Ένωσςη ξενοδόχων Ηρακλείου στο άκουσμα του θανάτου του  Βασίλη Πλεύρη μετά από έκτακτη συνεδρίαση ανέφερε: «Ο Βασίλης Πλεύρης υπήρξε από τους ιδρυτές της Ένωσης μας, διετέλεσε επί 8 χρόνια Πρόεδρος της  και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου Προέδρου. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος».

και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Ως δωρεά εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100.-  ευρώ εις ίδρυμα που θα υποδείξει η οικογένειά του .
  • Να παραστεί  στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση.

Τα πρώτα βήματα του τουρισμού

Το 2018 ο αείμνηστος επιχειρηματίας μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV περιέγραψε τις πρώτες προσπάθειες για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κρήτη, λέγοντας ότι από τις 800 συνολικά κλίνες του νησιού, οι 250 αφορούσαν το ξενοδοχείο «Αστόρια», ενώ το πρώτο τσάρτερ από Νορβηγία, προσγειώθηκε στο νησί μας στις 15 Μαΐου του 1965

Το βιβλίο του παρακαταθήκη...

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2018 ο αείμνηστος Βασίλης Πλέυρης είχε παρουσιάσει το βίβλίο του «Ο παράδεισος Κρήτη και οι άνθρωποί του». Επρόκειτο για το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα, έχοντας ως πυξίδα την αγάπη του για το νησί μας και τους υπερήφανους Κρητικούς .

Ο Βασίλης Πλεύρης κατέθεσε την ψυχή του στο βιβλίο, το οποίο έγραψε κυρίως για τη νεολαία προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, αλλά κυρίως να αντιληφθούν την αξία του νησιού μας, όπως έλεγε. 

Η ζωή του

Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφέρεται στηζωή του Βασίλη Πλεύρη και σημειώνει ότι: αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη έναν άξιο συνοδοιπόρο, έναν πιστό φίλο και συνεπή πρωτεργάτη που πάλεψε μαχητικά για τα δικαιώματα του κλάδου και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού.   

Ο Βασίλης Πλεύρης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.  Άνθρωπος δημιουργικός, με όραμα για τον τουρισμό, υπήρξε πάντοτε παρών στις προσπάθειες του συνδικαλιστικού βραχίονα της Ελληνικής Ξενοδοχίας, τον οποίο υπηρέτησε ως υπόδειγμα αγωνιστή από τη θέση του Προέδρου της ΠΟΞ και αργότερα, ως Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.    

Ο Βασίλειος Πλεύρης του Γεωργίου γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό στους Ατσιπάδες Κρήτης, το 1937. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως καθηγητής στο Λύκειο «ΚΟΡΑΗΣ» . 

Από τα φοιτητικά του χρόνια απασχολήθηκε στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων αδιάλειπτα μέχρι το 1978, οπότε και ξεκίνησε τη δική του πετυχημένη επιχειρηματική πορεία ως ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» και «ΑΠΟΛΛΩΝ» στην Κρήτη και «SILVER BAY» στη Λέσβο, συνολικής δυναμικότητας 800 κλινών. Η προσφορά του στον τόπο του, την πολυαγαπημένη του Κρήτη, θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους.   

Εξίσου πλούσια υπήρξε η συνδικαλιστική του δράση. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου από το 1986 έως το 1994, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων από το 1994 έως το 2000, ενώ στο χρονικό αυτό διάστημα εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος του οποίου διετέλεσε Α΄ Αντιπρόεδρος.  

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση.  

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.  

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια