Το δελφίνι τηλε… μεταφέρθηκε από την Χαλκιδική στην Κρήτη - «Θύμα» παραπληροφόρησης και η ΕΡΤ

Κρήτη
Το δελφίνι τηλε… μεταφέρθηκε από την Χαλκιδική στην Κρήτη - «Θύμα» παραπληροφόρησης και η ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα μοιάζει με Κρήτη, αλλά δεν θα ναι»

Στην εποχή που η ταχύτητα «παραχωρεί» πολλές φορές την θέση της στην εξακρίβωση των στοιχείων και κατά συνέπεια στην αλήθεια, δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώνονται… ανακρίβειες στην κάλυψη μιας είδησης. 

«Θύμα» του φαινομένου, είτε ονομάζεται παραπληροφόρηση, είτε βιασύνη είτε του «αφού το πε αυτός έτσι θα είναι», μεταξύ άλλων και η ΕΡΤ αλλά και τοπικά site, που στην προκειμένη περίπτωση είδανε ένα δελφίνι να τηλε... μεταφέρεται από την Χαλκιδική στην Ντία. 

Συγκεκριμένα, viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένας απεγκλωβισμός δελφινιού από δίχτυα, με την ηρωική αυτή πράξη όμως να έχει.. χιλιομετρική απόσταση σε αρκετά Μέσα, αναφορικά με τον τόπο στον οποίο συνέβη στην πραγματικότητα. 

Το αρχικό βίντεο ανέβηκε στο προφίλ του Κώστα Αξιώτη, ο οποίος μας εξακρίβωσε πως την όμορφη αυτή πράξη έκανε στο «Ακρωτήρι Αράπης», κοντά στο Άγιον Όρος, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και όχι στα ανοιχτά του Ηρακλείου.

Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται και από τα βίντεο που ακολουθούν, το δελφίνι δεν… πιάστηκε μόνο στα δίχτυα άλλα «κολύμπησε και πολύ έξω από τα νερά του», τουλάχιστον όπως μεταδόθηκε από την Δημόσια Τηλεόραση.  

https://www.youtube.com/watch?v=saHI0k1Gmp0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News