Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά την Κυριακή

Κρήτη
Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει για την Πρωτοχρονιά

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά σήμερα, κατά την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Όσα σούπερ μάρκετ ανοίξουν έχουν θα έχουν ωράριο λειτουργίας, από τις 09:00 έως τις 19:00 και γι' αυτό οι καταναλωτές καλούνται να επιβεβαιώσουν το ωράριο με ένα τηλεφώνημα.

Τα σούπερ μάρκετ θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους από αύριο, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου. Δηλαδή θα παραμένουν ανοιχτά έως τις 21:00. Πάντως, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παραμένουν και τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πάνε για κάλαντα ούτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων - η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία. Τα καταστήματα που «δουλεύουν» με click away μπορούν αυτό το διάστημα να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Το ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου με ωράριο λειτουργίας 8:00 έως 20:00.

Την Πρωτοχρονιά τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά λόγω επίσημης αργίας.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Τα παραπάνω ορίζει απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και σύμφωνα με αυτήν όσα καταστήματα επιθυμούν, μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει για καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων:

  • Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20, 27 Δεκεμβρίου 2020 και 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.
  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News