Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Βίωσα ανησυχία και μοναξιά - Είχα πείσμα πως θα “νικήσω” τον κορωνοϊό»

Κρήτη
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Βίωσα ανησυχία και μοναξιά - Είχα πείσμα πως θα “νικήσω” τον κορωνοϊό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκκλησή του μέσα από το Δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV - Ποια ήταν τα συμπτώματα που τον ανησύχησαν

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε χτες ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη «μάχη» του με τον κορωνοϊό, αλλά και την πολυήμερη νοσηλεία του στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Μιλώντας στην Κατερίνα Σαλαπάτα, ο Υπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης με ευλάβεια και να προσέχουν καθημερινά την κάθε τους κίνηση.

«Τέλος καλό όλα καλά για εμένα, ωστόσο όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φετινές γιορτές δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, νιώθει ακόμη κόπωση, από την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και χρειάζεται λίγες ακόμη ημέρες ανάρρωσης, μέχρι να επανέλθει πλήρως στα καθήκοντά του.

Σε ερώτηση της Κατερίνας Σαλαπάτα για τα συμπτώματα που τον θορύβησαν ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε: «Από τις πρώτες ημέρες είχα και υψηλό πυρετό, αλλά αυτό που με ανησύχησε ήταν  η μείωση του οξυγόνου μου, έτσι κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία μου στο νοσοκομείο, την πέμπτη ημέρα». «Ενώ είχε τελειώσει, σχεδόν, η θεραπεία για τον κορωνοϊό, προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και αυτό παρέτεινε τη νοσηλεία μου», προσέθεσε.

Όπως είπε, την επίβλεψη της νοσηλείας του είχε η γιατρός Κατερίνα Κοτανίδου και η ομάδα της, με τον ίδιο να ευχαριστεί το σύνολο του προσωπικού του «Ευαγγελισμού» για τη φροντίδα που του δόθηκε.

«Αντιφατικά και έντονα τα συναισθήματά μου»

«Δε σας κρύβω ότι τα συναισθήματά μου ήταν αντιφατικά και έντονα: Ανησυχία για έναν αόρατο και φονικό εχθρό που δεν γνωρίζεις πως θα εξελιχθεί, αλλά από την άλλη είχα και πείσμα πως θα καταφέρω να τον νικήσω. Μοναξιά βίωσα, αφού δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις και δύναμη - από την άλλη - από τα μηνύματα της οικογένειας, των αγαπημένων προσώπων, των φίλων, των συνεργατών και των συμπατριωτών, καθώς και ένας πολύ μεγάλος θαυμασμός και ευγνωμοσύνη για το σύνολο των γιατρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρητικός Υπουργός στην Κατερίνα Σαλαπάτα.

«Ήμουν από αυτούς που τηρούσε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα, όμως αυτό αποδεικνύει ότι κανένας δεν είναι άτρωτος. Κανείς ποτέ και πουθενά δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ενώ, αναφορικά με το εμβόλιο, ό ίδιος θα το πραγματοποιήσει, δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News