Κρήτη

Αντιδράσεις για το πρόστιμο 900 ευρώ σε πατέρα με τα παιδιά του στην Κρήτη

Tι σχολίασε για το θέμα το μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το «τσουχτερό» πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει πατέρας με τα παιδιά του στην Κρήτη, επειδή επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο. Την υπόθεση κλήθηκε να σχολιάσει ακόμα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Ο καθηγητής το χαρακτήρισε «υπερβολή», καθώς πρόκειται για άτομα που «είναι στην ίδια φούσκα», την οικογενειακή, αφού μένουν στο ίδιο σπίτι, όπως είπε.

Παράλληλα οκ.Γαργαλιάνος τόνισε πως με «απόσταση και ελπίδα ότι το 2021 θα είναι καλύτερα τα πράγματα». «Πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει λίγο υπομονή», είπε, αναγνωρίζοντας την κόπωση και επεσήμανε ότι, «το πρόβλημα δεν είναι τα μέτρα, αλλά πώς τα εφαρμόζουμε».

«Με το εμβόλιο θα έχουμε σίγουρα ένα καλύτερο 2021»

Ο καθηγητής εξέφρασε σύμφωνα με το in.gr τη βεβαιότητα ότι, «με το εμβόλιο και εν αναμονή φαρμάκων θα έχουμε σίγουρα ένα καλύτερο 2021» και εξήγησε πως δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έλευση των φαρμάκων στην Ελλάδα, καθώς «είναι πολύ δύσκολο να έρθουν εδώ φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί από την Ευρώπη, ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και ακόμα είναι σε μικρή ποσότητα και στις ΗΠΑ».

Ερωτηθείς για το αν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικό, είπε πως, «δεν υπάρχουν δεδομένα ότι τα παιδιά μολύνονται πιο εύκολα, αλλά εικασίες» και τόνισε πως, «αν τηρήσουμε τα μέτρα, τα σχολεία θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου».

«Πάντα υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που δεν πείθεται από τα εμβόλια», σχολίασε για όσους δεν θέλουν το εμβόλιο, χαρακτηρίζοντας γενικά τα εμβόλια ως «εξέλιξη της Ιατρικής».

Ο καθηγητής Γαργαλιάνος μιλώντας στον ΑΝΤ1 προέβλεψε ότι, «θα φτάσουμε το Μάρτιο να λέμε ‘πού είναι τα εμβόλια’, γιατί έτσι λειτουργούμε ως λαός».

Τέλος, απαντώντας στο αν διαφαίνεται άνοιγμα της εστίασης είπε πως, «αν τα δεδομένα πάνε καλά, και δούμε ότι τον Ιανουάριο είμαστε καλύτερα, θα ανοίξουν όλα σταδιακά, πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στο τέλος η εστίαση».

(φωτογραφία Intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια