Χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς στερήσεις για όλους

Κρήτη
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς στερήσεις για όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικογένεια Λεμπιδάκη και τα “Πλαστικά Κρήτης” παραχώρησαν προς το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου το ποσό των 3.000 ευρώ για την αγορά και διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτα νοικοκυριά

Σε διανομή τροφίμων που προέρχονται από ορισμένους ξενοδόχους και ελαιολάδου, προσφοράς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θραψανού, προχωράει αύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες ξενοδοχοϋπαλλήλων και σε ξενοδοχοϋπαλλήλους που είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Την ίδια ώρα, η οικογένεια Λεμπιδάκη και τα “Πλαστικά Κρήτης” προχώρησαν προς το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε μια ευγενική προσφορά, δίνοντας το ποσό των 3.000 ευρώ, για την αγορά και διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτα νοικοκυριά. 

Η “Νέα Κρήτη” βρέθηκε στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου χθες το πρωί, καταγράφοντας συγκινητικές εικόνες, με τη διοίκηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων να συσκευάζει τις σακούλες με τα τρόφιμα που θα μοιράσει, με βάση μία λίστα περίπου 300 ανθρώπων, τους οποίους και θα ειδοποιεί η Γραμματεία του δραστήριου συνδικαλιστικού οργάνου, κλείνοντας ραντεβού από σήμερα για την παράδοση της βοήθειας, στη διάρκεια της αυριανής μέρας, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός.

«Ιδιαίτερα η φετινή τουριστική περίοδος ήταν εφιαλτική για όλους μας. Από ’κει και μετά, εμείς θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους, αλληλέγγυοι και ειδικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και θα βοηθήσουμε για άλλη μια φορά μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και ανθρώπους που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε», τόνισε στη “Νέα Κρήτη” χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου Νίκος Κοκολάκης. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ίδια η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει όλους τους εποχικά εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους, εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό, εργαζόμενους γενικά σε όλους τους κλάδους, γιατί πραγματικά έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα. Είδαμε το εισόδημά μας σε πολλές περιπτώσεις να μηδενίζεται και σε άλλες περιπτώσεις να μειώνεται σε 70% έως και 80%»... 

Στο σημείο αυτό, καλεί όλους τους βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να δοθούν δυνατότητες εισοδήματος σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και πρόσθεσε: «Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες, ότι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα και η κίνηση αυτή θα έχει και συνέχεια. Είπαμε από την αρχή ότι σεβόμαστε τα μέτρα της πανδημίας, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό να θεωρηθεί αδυναμία. Εμείς μόλις τελειώσει η πανδημία, ειλικρινά το λέμε, εάν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, θα μας βρουν στους δρόμους και όπου αλλού χρειαστεί». 

Τρόφιμα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους 

Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο και είναι πραγματικά συγκινητικό. 

«Αυτή η βοήθεια», λέει στη “Νέα Κρήτη” ο Νίκος Κοκολάκης, «προέρχεται από ορισμένους ξενοδόχους, οι οποίοι, βλέποντας την κατάσταση του κλάδου μας, θέλησαν να προσφέρουν το απόθεμα που είχαν στις αποθήκες τους με τη λήξη της τουριστικής περιόδου στο σωματείο μας, για να το μοιράσουμε σε οικογένειες με σοβαρά προβλήματα. Λίγοι ήταν αυτοί οι ξενοδόχοι. Και τους ευχαριστούμε πολύ. Ενώ υπήρξαν και εργοδότες που δεν έφεραν στοκ, αλλά αγόρασαν τρόφιμα και μας τα έφεραν σε παλέτες. Τους ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια». 

Από τον Α.Σ. Θραψανού 

Υπήρξε όμως και προσφορά ελαιολάδου για τις οικογένειες των ξενοδοχοϋπαλλήλων που δεν παράγουν δικό τους λάδι. Η προσφορά προέρχεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό του Θραψανού. 

«Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θραψανού, που μας απέστειλε μία μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου, ούτως ώστε να τη μοιράσουμε σε συναδέλφους μας που δεν έχουν δικό τους λάδι», ανέφερε ο Νίκος Κοκολάκης. 

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, «θα δοθούν τρόφιμα πρώτης ανάγκης, όπως μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι, γάλατα, κορν φλέικς για τα παιδιά, μαρμελάδες, κονσέρβες, πουμαρό κ.ά. Επίσης θα δοθεί και μία ποσότητα 3-4 κιλών κρέατος σε κάθε οικογένεια που θα παραλάβει αυτή την τσάντα. Τα τρόφιμα θα δοθούν την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου. Θα καλέσουμε εμείς τους συναδέλφους μας να έρθουν στο Εργατικό Κέντρο με ραντεβού, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Έχουμε ήδη καταρτίσει τη λίστα αυτή με τα συγκεκριμένα άτομα. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε, αφού στον κλάδο μας υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Σε αυτή τη φάση θα βοηθήσουμε γύρω στις 300 οικογένειες. Το προηγούμενο διάστημα βοηθήσαμε άλλες 400 οικογένειες, που πήραν δωροεπιταγές από τα σούπερ-μάρκετ “Χαλκιαδάκης”. Άλλες οικογένειες ήταν τότε. Άλλες οικογένειες θα είναι τώρα»... 

ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΑΘΩΝ 

Προσφορά από την οικογένεια Λεμπιδάκη 

Στο μεταξύ, χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια Λεμπιδάκη και τα “Πλαστικά Κρήτης”, για την ευγενική προσφορά του ποσού των 3.000 ευρώ με σκοπό να διανεμηθούν αγαθά πρώτης ανάγκης σε ευάλωτα νοικοκυριά. 

«Είναι σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας να υπάρχουν άνθρωποι που εμπράκτως αποδεικνύουν την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Η προσφορά αυτή, λοιπόν, σηματοδοτεί - εκτός από τη διανομή τροφίμων στους ξενοδοχοϋπαλλήλους - άλλη μία διανομή τροφίμων, αυτή τη φορά από το ΕΚΗ. 

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News