Στην Κρήτη ο Νίκος Χαρδαλιάς – Θα ενημερωθεί για την διαδικασία των εμβολιασμών και την φύλαξη των πρώτων εμβολίων στο νησί

Κρήτη
Στην Κρήτη ο Νίκος Χαρδαλιάς – Θα ενημερωθεί για την διαδικασία των εμβολιασμών και την φύλαξη των πρώτων εμβολίων στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα βρεθεί αύριο στην Κρήτη για μια ολιγόωρη επίσκεψη, καθώς από την μια το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα θα επιτηρήσει την μελλοντική διαδικασία των εμβολιασμών αλλά και την φύλαξη των πρώτων εμβολίων που θα έρθουν στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥΦΑΚ εμφανίστηκε έτοιμος να υποδεχτεί τα εμβόλια, με το Υπουργείο να αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο Συνεταιρισμό, επιλέγοντάς τον να φυλάξει αλλά και να διανέμει τα εμβόλια «ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Κρήτης».

Όσον αναφορά την σημερινή ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρισκόμαστε μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να μην έχουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας μετά τις γιορτές.

«Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα βρεθούμε με μεγάλες παρέες, θα βρεθούμε στα σπίτι έως 2 οικογένειες μέχρι 9 άτομα».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ προσέθεσε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η μοναδική «εξαίρεση», όπως είπε, «την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επίσης φέτος τα παιδιά δεν θα πουν τα κάλαντα καθώς δεν προβλέπεται τέτοιου είδους μετακίνηση στο lockdown.

Παράλληλα υπενθύμισε τον τρόπο με το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουν οι χώροι λατρείας, που θα γίνει με παρουσία πιστών Χριστούγεννων, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Εντός των χώρων λατρείας επιτρέπεται ένα άτομα ανά 15 τ.μ με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των πιστών και μέγιστο αριθμό 25 πιστών και 50 σε Μητροπολιτικούς ναούς. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μέτρα που ισχύουν για τους ταξιδιώτες από την Μεγάλη Βρετανία, καθώς από σήμερα το πρωί όσοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχονται στην Ελλάδα υποχρεούνται σε 10ημερη καραντίνα.

Για την άρση της καραντίνας απαιτείται υποχρεωτικά αρνητικό τεστ.

Για τις αφίξεις από τις υπόλοιπες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72ωρων πριν την άφιξη και συμπλήρωση της φόρμας PLF.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News