Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: Χαραμάδα αισιοδοξίας... Πόσο άλλαξε ο αριθμός των νοσηλειών σε μία εβδομάδα

Εν μέσω πανδημίας και δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω κορωνοϊού

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια ενθαρρυντική είδηση αναφορικά με τις νοσηλείες  λόγω κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, με τον αριθμό να παρουσιάζει αισθητή μείωση.

Συγκριτικά στοιχεία  

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 21/12/2020, οι νοσηλείες αγγίζουν τις 44, όταν την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα για παράδειγμά στις 17/12/2020, νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία 55 ασθενείς εκ των οποίων 34 σε κλινικές covid και 18 σε εντατικές μονάδες ενώ σχεδόν μια εβδομάδα πριν, στις 15/12/2020, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω κορωνοϊού έφθαναν τους 66, εκ των οποίων 45 σε κλινικές και  21 σε εντατικές μονάδες.

Σήμερα το νούμερο έχει πέσει αισθητά και πλέον εκ των 44 ασθενών οι 26 είναι σε κλινικές covid και οι 18 διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

 Για μία ακόμη ημέρα όπως άλλωστε συμβαίνει και το τελευταίο διάστημα ο νομός Λασιθίου είναι «καθαρός από νοσηλείες με τα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας , Σητείας και Νεάπολης να μην φιλοξενούν ασθενείς με covid 19.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ δεν παρουσίαζει ιδιαίτερη διαφορά ενώ οι θάνατοι στο νησί μας από αρχές του εκδήλωσης της πανδημίας μέχρι και σήμερα παραμένουν στους 21.

Αναλυτικότερα σήμερα σε σύνολο 44 ασθενών στα νοσοκομείο της Κρήτης η εικόνα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΠαΓΝΗ : Σύνολο 21 ασθενείς

10 στην κλινική covid και 11 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ

 Βενιζέλειο : Σύνολο 9 ασθενείς

4 σε κλινκή covid και 5 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ

 Χανιά: Σύνολο 12 ασθενείς

10 σε κλινική covid και 2 στη ΜΕΘ

Ρέθυμνο: Σύνολο 2 ασθενείς στην κλινική covid

Φωτογραφία : Rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια