Γεωργιάδης για Lockdown: Γιατί δεν «άνοιξε» η Κρήτη;

Κρήτη
Γεωργιάδης για Lockdown: Γιατί δεν «άνοιξε» η Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «άνοιγμα» ανά Νομό, άφησε ο Υπουργός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «άνοιγμα» ανά Περιφερειακή Ενότητα, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, άφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτα στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Ώρα Αιχμής» με τον Μάνο Δασκαλάκη, ο λόγος που αυτή την φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά είναι το γεγονός ότι στη Κρήτη για παράδειγμα οι νομοί Χανίων Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο πράσινο αλλά όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο πορτοκαλί της αυξημένης επιτήρησης, σημείο το οποίο αμφισβήτησαν φορείς της τοπικής αγοράς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε τονίσει τότε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μπορούσε η Κρήτη να ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Ο Υπουργός, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαμε να είχαμε χαλαρώσει τα μέτρα στην Κρήτη, για παράδειγμα».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως, με βάση τα παρόντα επιδημιολογικά στοιχεία, οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης που θα μπορούσαν να ανοίξουν, θα ήταν εκείνες των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Λασιθίου.

Ωστόσο, σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί δεν υπήρξε αυτή η χαλάρωση, στις 3 - έστω - από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες, ο Υπουργός ανέφερε:

«Αν ανοίγαμε τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, όπως καταλαβαίνεται, θα υπήρχε αναστάτωση από τους κατοίκους στο Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, θα ρισκάραμε την υγεία των κατοίκων στους υπόλοιπους 3 Νομούς: Δε θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τους καταναλωτές από το Ηράκλειο που θα πήγαιναν να κάνουν τα ψώνια τους, για παράδειγμα, στους άλλους 3 Νομούς».

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News