Η «εικόνα» της αγοράς στο Ηράκλειο - Συγκρατημένα χαμόγελα για τους καταστηματάρχες

Κρήτη
Η «εικόνα» της αγοράς στο Ηράκλειο - Συγκρατημένα χαμόγελα για τους καταστηματάρχες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταναλωτές αποφάσισαν να κάνουν δειλά – δειλά τις πρώτες εορταστικές αγορές

Δεκάδες πολίτες επέλεξαν να συνδυάσουν τον περίπατο με βόλτα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου αλλά και να παραλάβουν προϊόντα που είχαν παραγγείλει τις προηγούμενες ημέρες.

Παρά τις επιφυλάξεις για την επιτυχία των επιλογών τους οι καταναλωτές φαίνεται να έχουν αντιληφθεί πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προμηθευτούν τα προϊόντα που χρειάζονται, ιδίως εκείνα που θεωρούν απαραίτητα για τις γιορτές.

Από νωρίς το πρωί η εικόνα στο κέντρο του Ηρακλείου  μύρισε κάτι γιορτινό. Μπορεί να έρχονται τα πιο παράξενα, και μοναχικά Χριστούγεννα που πρέπει αναγκαστικά όλοι να ζήσουμε αλλά, όπως φαίνεται, οι καταναλωτές αποφάσισαν να κάνουν δειλά – δειλά τις πρώτες εορταστικές αγορές.

Με το αποδεικτικό της παραγγελίας στα χέρια αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν από τις 11:00 το πρωί να παραλάβουν τα προϊόντα που είχαν επιλέξει με άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια, όσο ακόμη ήταν νωρίς.

Ρούχα, παπούτσια αλλά και τα παιχνίδια που είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της εορταστικής περιόδου αντάλλαξαν χέρια σήμερα μπροστά στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Με λιγότερη λάμψη, με πολύ επιφύλαξη, αλλά και την ελπίδα ότι  για ένα μικρό φιλί της ζωής στην τοπική αγορά, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα καταστήματα του Ηρακλείου, είχαν προετοιμαστεί για τη σημερινή διαδικασία και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Εκτός από γάντια αντισηπτικά και τα POS στην είσοδο των καταστημάτων, στις εισόδους έχουν τοποθετηθεί ράφια που διαχωρίζουν τα προϊόντα ανάλογα με τις ώρες παράδοσης ώστε να γίνεται εύκολα και γρήγορα η διαδικασία και να ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής των πελατών έξω από τα καταστήματα 

Έτσι ή αλλιώς, μύρισαν Χριστούγεννα, με ελπίδα και προσμονή για κάτι καλύτερο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News