Κηδείες «κόντρα» και στις οδηγίες του ΕΟΔΥ - Ποιος έδωσε εντολή για «πρωτόκολλο» Ebola;

Κρήτη
Κηδείες «κόντρα» και στις οδηγίες του ΕΟΔΥ - Ποιος έδωσε εντολή για «πρωτόκολλο» Ebola;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nέες αποκαλύψεις μετά το θέμα που αναδείχθηκε από την εκπομπή "Αντιθέσεις"

Αναφερθήκαμε χθες στην αποκάλυψη που έκανε στην εκπομπή "Αντιθέσεις", ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ,Κωνσταντίνος Φαρσαλινός,  με το  μεγάλο θέμα που προκύπτει με τις κηδείες COVID-19 στην Ελλάδα. Είπαμε ότι χρησιμοποιείται πρωτόκολλο Ebola, σε αντίθεση με τις τεχνικές εκθέσεις του ECDC και του US CDC.

Ζητήσαμε αιτιολόγηση και τεκμηρίωση γιατί συμβαίνει αυτή.

Τελικά τα πράγματα  φαίνεται να είναι χειροτέρα απ'ότι  αρχικά νομίζαμε νομίζαμε. Αυτό προκύπτει αφού, ο ΕΟΔΥ όπως αποκαλύπτουμε σήμερα , έχει από τις 10 Απριλίου 2020 εκδώσει γραπτές οδηγίες οι οποίες βρίσκονται σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την έκθεση του ECDC. Επιτρέπει ακόμη και την φροντίδα από τα μέλη των οικογενειών (εφόσον το επιθυμούν), με χρήση μέσων ατομικής προστασίας.

Άρα λοιπόν, κάποιοι κύριοι, καθ' υπέρβαση και των επίσημων εθνικών οδηγιών, έχουν μετατρέψει τις κηδείες σε ντροπιαστικό σόου, με σφραγισμένα φέρετρα, χωρίς καμία πρόσβαση των οικείων και πολύ στενών συγγενικών προσώπων του νεκρού, εφόσον το επιθυμούν να δουν και να αποχαιρετίσουν τον δικό τους άνθρωπο.  

«Δεμένα τα χέρια» για τα γραφεία τελετών

Τα γραφεία τελετών στην Κρήτη δηλώνουν ότι από τη στιγμή που τα νοσοκομεία τους παραδίδουν τους νεκρούς με covid μέσα σε κλειστούς, αδιαφανείς σάκους με οδηγίες να τους βάζουν στο φέρετρο και να τους σφραγίζουν, τα δικά τους χέρια είναι «δεμένα» και δεν μπορούν  να πράξουν διαφορετικά. Οι ίδιοι εκφράζουν και την απορία τους τι ακριβώς να μεταφέρουν στους συγγενείς από τη στιγμή που δεν έχουν δει καν ποιος κηδεύεται και πάντως από τα νοσοκομεία  ότι τις οδηγίες εγγράφως δεν τις έχουν δει παρ’όλο που όπως συμφωνούν ανατρέχοντας στις οδηγίες του ΕΟΔΥ , δεν εντόπισαν τέτοιες διαδικασίες. Αντίθετα όπως μας είπαν, συγγενείς μπορούν κανονικά να δουν το νεκρό με μάσκες και πριν μεταφερθεί στην κηδεία, αλλά με το σφραγισμένο φέρετρο είναι αδύνατο.

Ποιος έδωσε εντολή για "πρωτόκολλο"  Ebola;

Πλέον θα πρέπει να μάθουμε ποιοι έδωσαν τις οδηγίες αντίθετα για κηδείες και ταφές, ανεξαρτήτως λατρευτικού πιστεύω του καθένα, αυτές να γίνονται με οδηγίες όπως κηδείες και ταφές για νεκρούς από Ebola . Ακόμη χειρότερα που στον Δήμο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα ,  τον Οκτώβριο όπως αναφέρουν: "Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο χώρος που αναμένεται να δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα στον Εύοσμο θα πληροί παρόμοια κριτήρια όπως της Θέρμης, δηλαδή θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους λοιπούς τάφους, η ταφή θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον, ενώ αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί." Από τις οδηγίες του ECDC, του US CDC  αλλά και του ΕΟΔΥ, δεν προκύπτει καμία τέτοια οδηγία και για την ταφή. Το θέμα πλέον παίρνει άλλη διάσταση, αφού δεκάδες οικογένειες στην Ελλάδα, στη ουσία κήδεψαν χωρίς να μπορούν ούτε στη κηδεία, ούτε στη ταφή να αποχαιρετήσουν όπως οι ίδιες θα επέλεγαν τους δικούς τους ανθρώπους, που έφυγαν από Covid-19 και το ερώτημα είναι ποιος έδωσε τέτοια εντολή και οδηγία για  κηδείες και ταφές, καθ υπέρβαση και των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Απαιτείται διερεύνηση, και να δοθούν απαντήσεις  άμεσα , ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εισαγγελική παρέμβαση διερεύνησης της υπόθεσης , καθώς εδώ προκύπτει η εφαρμογή ενός ακραίου μέτρου , με άγνωστο τελικά για την ώρα τον εντολέα και καθ’ υπέρβαση των οδηγιών των αρμόδιων κρατικών φορέων για το θέμα.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τη διαχείριση νεκρών σωμάτων (ΕΔΩ)

Ακολουθούν εικόνες από το νέο χώρο ταφής στον Εύοσμο:

(κεντρική φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News