Επιδοτήσεις αγροτών: Τμηματικά θα επιστραφούν τα χρήματα των επιδοτήσεων

Κρήτη
Επιδοτήσεις αγροτών: Τμηματικά θα επιστραφούν τα χρήματα των επιδοτήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άλλες...δύο δόσεις θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις

Σε άλλες...δύο δόσεις θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη, με τη δέσμευση της αποπληρωμής, το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

Την ερχόμενη Τετάρτη, θα γίνει η πρώτη επιστροφή από τα παρακρατηθέντα χρήματα, με βάση τις δεσμεύσεις αυτές, ενώ οι επιστροφές θα είναι τόσο για τη βασική ενίσχυση όσο και για το "πρασίνισμα.

Ο λόγος που έγινε απόψε η οριζόντια περικοπή κατά 10% στη βασική ενίσχυση και κατά 5% στο "πρασίνισμα", έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων, για νέα δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα και τον κυβερνητικό στόχο, αντί να κόψει τις αιτήσεις, να κόψει προσωρινά τα δικαιώματα των παλιών δικαιούχων και να τους τα επιστρέψει μέχρι τον Φεβρουάριο!

Έτσι, αντί να εξοφληθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί, έμεινε ένα 10% στη βασική ενίσχυση και ένα 5% στο "πρασίνισμα" που σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ που επικοινώνησαν με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη, θα καταβληθούν τμηματικά.

"Την ερχόμενη Τετάρτη 23 του μήνα θα επιστρέψουν το 7% και το Φλεβάρη θα βάλουν το 3% της βασικής. Και αντίστοιχα θα επιστρέψουν και το 5% του "πρασινίσματος", σύμφωνα με τον Μύρωνα Χιλετζάκη και όσα του ανέφεραν χθες στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, έχουν παρακρατήσει ένα 10% που θα επιστραφεί κι αυτό ή τον Φεβρουάριο ή τον Ιούνιο, με βάση τις δεσμεύσεις τους. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το απόγευμα, άρχισαν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων παραγωγών της χώρας με τα χρήματα της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης.

Το 70% της βασικής ενίσχυσης είχε μπει τον Οκτώβριο, ενώ απόψε η δεύτερη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης είναι «ορατή» στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους παραγωγούς που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς. Για τους υπόλοιπους παραγωγούς αναμένεται η δυνατότητα είσπραξης των χρημάτων να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αφού συνηθίζεται «βαλέρ» για όλες τις τράπεζες, πλην της Πειραιώς, η οποία είναι ο φορέας διανομής των επιδοτήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News