ΠΕΔ Κρήτης για πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων: Αναγκαία η συνέχιση του

Κρήτη
ΠΕΔ Κρήτης για πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων: Αναγκαία η συνέχιση του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ .Κουράκης, εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ, δέχτηκε ολοκληρωμένη ενημέρωση για τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματο

Λίγες μέρες πριν τη μετάβαση του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, που συντονίζει το πρόγραμμα στην Κρήτη, κ .Μανόλη Κοκοσάλη.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΠΕΔ, συμμετείχαν επίσης ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης και ο διευθυντής της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ κ. Γιώργος Ζερβός, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Κουράκη για τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη μετάβαση από το πρόγραμμα ESTIA II στο πρόγραμμα ESTIA 2021.

Ο κ .Κουράκης, εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ, δέχτηκε ολοκληρωμένη ενημέρωση για τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, το οποίο λήγει στις 31/12/2020, καθώς και για τον αριθμό και τις χώρες προέλευσης των ωφελουμένων, που είναι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.   

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν με τη μετάβαση της διαχείρισης του προγράμματος από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Κουράκης και Κοκοσάλης ανέφεραν ότι :

«είναι αναγκαία η συνέχιση του προγράμματος, το οποίο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο στην Κρήτη, αφού επετεύχθη η αξιοπρεπής διαβίωση και παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους και μάλιστα χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις από την τοπική κοινωνία, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει τους όρους υλοποίησης του προγράμματος, όπως ζητάνε οι φορείς υλοποίησης ενώ θα διεκδικηθεί και η αντιμετώπιση ορισμένων αδυναμιών που παρουσιάζει το ESTIA 2021 ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατόν συνθήκες για την ομαλή συνέχισή του στην Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News