Κρήτη: Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο

Κρήτη
Κρήτη: Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρυθμούς Ρίχτερ η Κρήτη

Σεισμός ανατολικά της Κρήτης, σημειώθηκε το μεσημέρι, ο οποίος έγινε αρκετά αισθητός και στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό  Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός καταγράφηκε στις 15.36,  είχε ένταση 4,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο τα 50 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας του νομού Λασιθίου και με εστιακό βάθος τα 26,5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, με αναθεωρημένη μέτρηση του, ο σεισμός είχε ένταση επίσης 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, 51 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Ακολούθησε μετασεισμός σχεδόν με το ίδιο επίκεντρο λίγα λεπτά αργότερα, εντάσεως 2,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, 54 χιλιόμετρα Βόρεια – Βορειοανατολικά της Σητείας . 

Στις 16.08  καταγράφηκε επίσης μετασεισμός εντάσεως 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10,6 χιλιόμετρα, επίκεντρο τα 53  χιλιόμετρα  ΒΒΑ της Σητείας και στις 16.32, ακόμη ένας μετασεισμός 2.8 Ρίχτερ με εστιακό Βάθος τα 10 χιλιόμετρα και επίκεντρο τα 47 Χλμ. ΒΒΑ της Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 9:19 πμ. της Πέμπτης, δυτικά της Κρήτης, εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τα 56 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας και εστιακό βάθος τα  5.7 χιλιόμετρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News