Το τελευταίο «αντίο» στον αγαπητό ιερέα των φτωχών

Κρήτη
Το τελευταίο «αντίο» στον αγαπητό ιερέα των φτωχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο π. Ιωάννης ο "Ελεήμων" ήταν για 50 χρόνια δίπλα σε άπορους ανθρώπους

Με θλίψη και πόνο το Ηράκλειο αποχαιρέτησε σήμερα τον π. Ιωάννη Μαρκάκη, τον  ιερέα που προσέφερε αγάπη και ελεημοσύνη σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, που είχαν ανάγκη.

Η κηδεία του παπά Γιάννη του Ελεήμων, όπως τον προσφωνούσαν τελέστηκε σήμερα Πέμπτη, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στις 3 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, όπου και υπηρέτησε. Από τις 12 το μεσημέρι η σορός του βρέθηκε στον Ιερό Ναό.

Ο παπά Γιάννης Μαρκάκης, άφησε την τελευταία του πνοή χθες με την θλιβερή είδηση να σκορπά θλίψη τους συγγενείς του και όλους όσους είχαν την τύχη και την ευλογία να τον γνωρίσουν!

Πρόκειται για μία σημαντική απώλεια για τον τόπο μας και με την είδηση να προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς ο παπά Γιάννης, για πολλές δεκαετίες προσέφερε αγάπη και ελεημοσύνη με «σιωπηλό» τρόπο σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε ανάγκη, μέσα από το σύλλογο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

Δεκάδες και τα μηνύματα "αποχαιρετισμού" στο facebook από τους δικούς του ανθρώπους και από άτομα που ήταν επί χρόνια στο πλευρό του. 

«Βαριά και πένθιμη η ατμόσφαιρα για εμάς τα φιλικά πρόσωπα του παπά Γιάννη του Ελεήμονα. Ο Ίδιος ένας άγιος , ο άγιος των Φτωχών , σήμερα παίρνει την θέση που του αξίζει κοντά σ 'εκείνον τον κύριο Ιησού , που με τόση συνέπεια υπηρέτησε προσφέροντας σ' ολόκληρη την ζωή του , τον ίδιο του τον εαυτό...».

Βαριά και πένθιμη η ατμόσφαιρα για εμάς τα φιλικά πρόσωπα του παπά Γιάννη του Ελεήμονα. Ο Ίδιος ένας άγιος , ο άγιος...

Δημοσιεύτηκε από Μαρίνα Τριλυράκη Καλομοιράκη στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News