Κρήτη

Lockdown: Διαδικτυακός όρκος για 71 απόφοιτους του ΕΛΜΕΠΑ

Η πρώτη τελετή καθομολόγησης του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς»

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, τόσο για την ολοκλήρωση μιας επίπονης αλλά εξαιρετικής από κάθε άποψη πορείας όσο και τις συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η τελετή καθομολόγησης του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς» του ΕΛΜΕΠΑ.

Πρόκειται για την πρώτη τελετή καθομολόγησης του ΔΠΜΣ, στην οποία ορκίστηκαν 71 απόφοιτοι του προγράμματος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε - λόγω των συνθηκών - διαδικτυακά, ωστόσο η χαρά και η συγκίνηση καθηγητών και αποφοίτων ήταν διάχυτες.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε έστω και από απόσταση ορκωμοσία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου “Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς”. Ένα πρόγραμμα που σε διάστημα λιγότερο από πέντε χρόνια λειτουργίας έχει αναδείξει 71 αποφοίτους και έχει επικροτηθεί και εναγκαλιστεί από στελέχη φορέων και επιχειρήσεων», τόνισε ο διευθυντής του προγράμματος κ. Εμμανουήλ Κουδουμάς.

Το ΔΠΜΣ

Το ΔΠΜΣ ξεκίνησε το εαρινό εξάμηνο 2015-2016 με τη συμμετοχή φοιτητών από την Κρήτη αρχικά, ωστόσο γρήγορα η φήμη του εξαπλώθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα, στον 5ο πλέον κύκλο, οι φοιτητές του - με αφετηρία πολλούς τομείς της Μηχανικής και των Θετικών Επιστημών - να είναι απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας και το εξωτερικό.

«Είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ήδη από τον σχεδιασμό του ακόμα είχε θέσει τον πήχη ψηλά. Και πέτυχε», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΛΜΕΠΑ Μανόλης Δρακάκης. Από την πλευρά του, ο κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών, Μανόλης Καραπιδάκης, τόνισε πως το πρόγραμμα αποτελεί παράδειγμα καλής συνεργασίας ανάμεσα στα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ, σημειώνοντας πως και ο ίδιος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του μεταπτυχιακού, αφού ανήκει στο διδακτικό προσωπικό.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει ουσιαστικά τα κενά στην “αγορά” των μηχανικών. Σκοπός του, η ενδυνάμωση των επαγγελματιών αυτού του κλάδου με οικονομικο-διοικητικές γνώσεις και ικανότητες, που θα τους καταστήσουν περιζήτητα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων.

Οι απόφοιτοί του, επαγγελματίες σε θέσεις- “κλειδιά” στην αγορά εργασίας, αποκόμισαν γνώσεις- “όπλα” στη φαρέτρα της εξειδίκευσης και της επιστημοσύνης. «Η εκπαίδευση που προσφέρει δίνει έμφαση στην εφαρμογή των σύγχρονων θεωριών, οπότε μπορεί άνετα να υποστηρίξει την αναβάθμιση του ρόλου των αποφοίτων στην εργασία τους, αλλά και σε ικανότητες για καλύτερη υποστήριξη του ρόλου τους. Παράλληλα όμως, ένας άριστος σχεδιασμός της εκπαιδευτικής διαδικασία προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, έτσι ώστε ο μεταπτυχιακός να μπορεί να παρακολουθεί και από την τάξη (όσο η απουσία πανδημίας το επέτρεπε), αλλά και από το σπίτι ή την εργασία του, την ώρα του μαθήματος ή οποιαδήποτε άλλη ώρα, από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού», σημείωσε ο κ. Κουδουμάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσεχές διάστημα αναμένεται η προκήρυξη 6ου κύκλου σπουδών, με το ενδιαφέρον να είναι ήδη μεγάλο για τις 35 θέσεις του.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια