Ο καιρός στην Κρήτη: Βροχές μέχρι και την Παρασκευή

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Βροχές μέχρι και την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σαββατοκύριακο

Συνεχίζονται οι βροχές στην Κρήτη, μέχρι και - τουλάχιστον - την Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σε ολόκληρη τη χώρα, το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό μέχρι και την Κυριακή, ενώ και στην Κρήτη, δε θα λείψουν οι βροχοπτώσεις.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Ελλάδα και Κρήτη μέχρι την Κυριακή

ΠΕΜΠΤΗ:

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσειςπαροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Στηνυπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρεςστα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς. Στο Αιγαίοθα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινέςώρες έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου κα κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

(Φωτογραφία Pexels)

Πατήστε ΕΔΩ για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News