Δίκη ψευτογιατρών: «Άκουσα τον πνευματικό μου που μου ζήτησε να ευεργετήσω τους Κρητικούς»

Κρήτη
Δίκη ψευτογιατρών: «Άκουσα τον πνευματικό μου που μου ζήτησε να ευεργετήσω τους Κρητικούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νερό με άνθη και βότανα στα δοχεία βρήκαν οι αστυνομικοί

Ως εναλλακτικός θεραπευτής που ακολουθώντας την προτροπή του πνευματικού του ήρθε στην Κρήτη για να βοηθήσει αφιλοκερδώς τους ανθρώπους, εμφανίσθηκε σήμερα στα Δικαστήρια Χανίων ο 62χρονος ο οποίος μαζί με την Ελβετίδα σύζυγο του κατηγορείται για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελειοδικείο Χανίων αναβλήθηκε για τις 28 Δεκεμβρίου με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται ότι ουδέποτε εμφανίσθηκε ως γιατρός ούτε και δεχόταν χρήματα για τις υπηρεσίες που παρείχε.

Συγκεκριμένα, ο 62χρονος επιχείρησε να αντικρούσει την κατηγορία της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος  που μαζί με την 59χρονη σύζυγο του, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο Καστέλι Κισσάμου. Δήλωσε ότι είναι θεραπευτής με πτυχίο, ότι ουδεμία σχέση έχει με την ιατρική και ότι κάνει πράξη την προτροπή του πνευματικού του προσπαθώντας να ευεργετήσει τους Κρητικούς.

«Έχω την ανώτερη μορφή βιοσυντονισμού που δεν είχε καμία βλαπτικότητα σε άνθρωπο ποτέ ,μόνο καλό μπορεί να δώσει. Εγώ και η σύζυγος μου το κάναμε έργο ζωής υπακούοντας τον πνευματικό μας ειδικότερα μόνο για την Κρήτη και τίποτα άλλο».

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, με το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο να κάνει αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου του ζευγαριού για αναβολή, ο 62χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον ίδιο και τη σύζυγο του, επανέλαβε ότι στο Καστέλι ήρθε για διακοπές και ότι παρέμεινε λόγω καραντίνας ενώ ισχυρίστηκε ότι δε ζήτησε ποτέ χρήματα για τις υπηρεσίες που παρείχε.

«Αν άνθρωποι βλέπουν στο πρόσωπο μου την εικόνα ενός γιατρού δε φταίω εγώ. Εγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι γιατρός. Εγώ είμαι ένας θεραπευτής με την έννοια της ευζωίας, της αντιγήρανσης για να μπορέσει το σώμα να ανανεωθεί ενεργειακά».

Επιπλέον ο κατηγορούμενος τόνισε ότι δεν απέτρεψε ποτέ κανέναν ασθενή από την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής που τους είχε χορηγήσει ο γιατρός τους και ότι απλά τους συμβούλευε να λαμβάνουν βιταμίνες.

Όσο για τα υγρά φιαλίδια που βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί στο χώρο που μίσθωνε το ζευγάρι στο Καστέλι Κισσάμου, και τα οποία έχουν σταλεί για ανάλυση, δεν ήταν τίποτε άλλο είπε, παρά αποσταγμένο νερό με άνθη και βότανα. Αρνήθηκε δε ότι προχωρούσε σε διαγνώσεις σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει συμπληρωματική ποινική δίωξη για τη διερεύνηση του αδικήματος της απάτης. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 28 Δεκεμβρίου καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες πελάτες των κατηγορουμένων καθώς και διερμηνέας μιας και η 59χρονη από την Ελβετία δεν μιλά ελληνικά. Μέχρι τότε τίθεται ο περιορισμός της απαγόρευσης εξυπηρέτησης πελατών καθώς και της μη απομάκρυνσης από τα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News