Ο καιρός στην Κρήτη: Μέχρι το βράδυ η κακοκαιρία - Κρύο έως… τα Χριστούγεννα

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Μέχρι το βράδυ η κακοκαιρία - Κρύο έως… τα Χριστούγεννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες - Αναλυτική πρόγνωση από το Μανόλη Λέκκα

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα διατηρηθεί η αστάθεια του καιρού, καθώς θα παρατηρηθούν μεγάλα ύψη βροχής στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Κρήτης, ενώ από αύριο το πρωί αναμένεται σταδιακή βελτίωση των καιρικών φαινομένων.

Πάντως, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Κρήτη μέχρι και τις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι από τη μια η αστάθεια και από την άλλη η πτώση της θερμοκρασίας, που θα σημάνει για μας ένα πιο χριστουγεννιάτικο κλίμα, το οποίο θα μας επιτρέψει - αφού δεν μπορούμε να μετακινούμαστε - τουλάχιστον να μπούμε στην “ατμόσφαιρα” των γιορτών.

Η εβδομάδα χθες ξεκίνησε με κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη. Για τις σημερινές βροχές, ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας τόνισε στην ΚΡΗΤΗ ΤV ότι «είναι βροχές που τις επισημαίνουμε για τα βόρεια τμήματα του νησιού, γιατί οι βοριάδες είναι αυτοί που σαν αίτιο καθορίζουν και δίνουν στις περιοχές αυτές περισσότερες βροχές. Και σιγά -σιγά ο καιρός θα περάσει σε διαδικασία ύφεσης. Δηλαδή, θα “κόψουν” τα φαινόμενα και δε θα έχουμε πλέον βροχές. Αλλά θα διατηρηθούν οι νεφώσεις που θα μας συνοδεύουν και για την Τετάρτη (σ.σ. αύριο), τουλάχιστον για τα βόρεια. Και οι βοριάδες ευτυχώς και αυτοί φαίνεται να εξασθενούν σταδιακά. Και από την Τετάρτη μπαίνουμε σε μέρες που θα είναι αρκετά καλές αλλά θα είναι αρκετό το κρύο, ιδιαίτερα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές το θερμόμετρο μπορεί να πέσει και κάτω από τις 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παράκτιες περιοχές θα είναι κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου...».

Δείτε το ρεπορτάζ από το Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

Στο μεταξύ, προχθές Κυριακή οι μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις κυμάνθηκαν στα 97 χιλιοστά στον Φουρφουρά Ρεθύμνου, στα 92 χιλιοστά σε Σαμαριά-Ξυλόσκαλο, στα 65 χιλιοστά στο Σπήλι Ρεθύμνου, στα 54 στην Ασή Γωνιά Χανίων, στα 53 στα Ασκύφου Χανίων, στα 37 στον Πλακιά Ρεθύμνου, στα 36 χιλιοστά βροχής στην πόλη του Ρεθύμνου και στα 35 στο φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου. Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή του φράγματος και συγκεκριμένα στις Βολιώνες ένας οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του από την πλημμύρα, με τους κατοίκους να σπεύδουν σε βοήθεια σώζοντάς τον την τελευταία στιγμή. Στο σημείο έσπευσαν επίσης και δύο οχήματα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, ενώ ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του παρά το σοκ που υπέστη.

Σε κάθε περίπτωση βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο Τετάρτη, παρά τις νεφώσεις που θα επικρατούν στις βόρειες περιοχές, ενώ η ψυχρή αέρια μάζα θα διατηρήσει και χαμηλές θερμοκρασίες.

Πάντως, οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, με το κρύο όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.

(Φωτογραφία Unsplash)

Πατήστε ΕΔΩ για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News