Ο καιρός στην Κρήτη: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Τι αλλάζει από αύριο

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Τι αλλάζει από αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικά ύψη βροχής το Σάββατο - Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη

Βροχές αναμένονται σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και το Αιγαίο.

Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, στα βορειοδυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σύμφωνα με το meteo στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Ειδικότερα για την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχές καταγράφηκαν έως τις πρωινές ώρες σήμερα από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Φουρφουρά Ρεθύμνου (73 χιλιοστά), στη Μεγίστη Λαύρα (46), στη Γλώσσα Σκοπέλου (38) και στη Λήμνο και Χίο (36 χιλιοστά και στις δύο).

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, περιοχές για τις οποίες υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σημαντικά ύψη βροχής στην Κρήτη το Σάββατο 12/12

Σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Κρήτη από την κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας το Σάββατο, σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνητικών προγραμμάτων του Εθνικού Αστεροσκοπείου και μετεωρολόγο, Κώστα Λαγουβάρδο.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης του Σαββάτου 12/12, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι βροχές συνεχίζονται και την Κυριακή 13/12, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα του νησιού, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα επηρεαστούν περισσότερο τα βόρεια και κεντρικά  τμήματα της Κρήτης.

Για αύριο Δευτερά 14 Δεκεμβρίου, προβλέπονται προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία τού βαρομετρικού χαμηλού, ο άνεμος και ο υετός που αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου 12 έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

Πατήστε ΕΔΩ για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News