Μακρύ - Γιαλός: 123 μετανάστες υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό – Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα

Κρήτη
Μακρύ - Γιαλός: 123 μετανάστες υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό – Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασίας της δειγματοληψίας σε 123 μετανάστες, ολοκληρώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε περίπου 48 ώρες.

Από τις 11:30 το πρωί  του Σαββάτου, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού, λαμβάνοντας δείγματα από 100 και πλέον οικονομικούς μετανάστες Πακιστανικής και Αφγανικής υπηκοότητας.

Όλοι τους έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς διέμεναν στα ίδια τουριστικά καταλύματα με τους δύο νεαρούς εργάτες γης οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα.

«Ξεκινήσαμε με τη βοήθεια του Δήμου Ιεράπετρας από τις 1130 το πρωί του Σαββάτου να λαμβάνουμε με την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ δείγματα από όλους τους 100 και πλέον διαμένοντες στα τουριστικά καταλύματα όπου ζούσαν οι δύο νεαροί οι οποίοι επιβεβαιώθηκε την περασμένη Δευτέρα ότι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό»

Θα κάνουμε μοριακά τεστ σε όλους και θα δούμε αν υπάρχουν και άλλοι που νοσούν. Τα δείγματα που λαμβάνουμε πάνε στο ιολογικο εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ και  οι απαντήσεις ανάλογα με τον όγκο των αναλύσεων μας έρχονται σε μια η δύο μέρες. Αν βρεθούν κάποιοι θετικοί θα αντιμετωπιστούν με τρόπο που να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σίγουρα όμως λόγω του συγχρωτισμού και του τρόπου που διαβιούν αυτοί οι άνθρωποι, έχουν τεθεί όλοι σε καραντίνα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ιεράπετρας που προσφέρθηκε να τους κάνει το rapid test. Και αυτή η βοήθεια θα ήταν σημαντική στο έργο μας» μας δήλωσε η επόπτρια ΥΓΕΙΑΣ Λασιθίου  του ΕΟΔΥ κ. Αθηνα Καρπούζη.

Ο αντιδήμαρχος κ Μανόλης Βρυγιωνακης και  το προσωπικό της  Δ. Ε. Μακρύ Γιαλού ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά στις Υγειονομικές Αρχές προσφέροντας την οποία βοήθεια για να γίνει με το σωστό και ασφαλή τρόπο η δειγματοληψία από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

"Σαν Δήμος Ιεράπετρας προσφερθήκαμε να κάνουμε το rapid test σε όλους τους οικονομικούς μετανάστες που διαμένουν στα τουριστικά καταλύματα του Μακρύ Γιαλού και του Κουτσουρά. Ο ΕΟΔΥ επέλεξε για μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνει τα πιο αξιόπιστα μοριακά τεστ, λαμβάνοντας δείγματα από όλους.

Εμείς βοηθούμε με παροχή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών υγιεινής τους μετανάστες που έχουν τεθεί σε καραντίνα, για να μένουν στα διαμερίσματα τους και να μη βγαίνουν για ψώνια στα ανοικτά μαγαζιά της περιοχής.

Σίγουρα υπάρχει ανησυχία στην τοπική κοινωνία, αλλά πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε με ψυχραιμία και σοβαρότητα το πρόβλημα αυτό και θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονική ήρεμη καθημερινότητα", μας είπε ο αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Μακρύ Γιαλού Μανόλης Βρυγιωνάκης.

Η διαδικασίας της δειγματοληψίας σε 123 μετανάστες, ολοκληρώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι  με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε περίπου 48 ώρες. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News