Παραβίασε τα μέτρα, για να κάνει το καφενείο της… χαρτοπαιχτική λέσχη

Κρήτη
Παραβίασε τα μέτρα, για να κάνει το καφενείο της… χαρτοπαιχτική λέσχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια καφενείου που άνοιξε το κατάστημά της για να παίξουν… πόκερ

Το πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβλήθηκε χτες, Πέμπτη, στην ιδιοκτήτρια καφενείου στο Ρέθυμνο, η οποία όχι μόνο άνοιξε το κατάστημά της, παραβιάζοντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά και επέτρεψε σε 2 άνδρες να στήσουν παράνομο παιχνίδι με χαρτιά!

Η αστυνομία εντόπισε το καφενείο και επέβαλλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια, η οποία, μαζί με τους 2 άνδρες, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παραβάσεις του Νόμου περί παράνομων παιγνίων.

Την ίδια στιγμή, οι έλεγχοι των αστυνομικών όλης της Κρήτης για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού είναι ασταμάτητοι.

Τα πρόστιμα κατανέμονται, ανά περιοχή, ως εξής:

Για μη χρήση μάσκας

Για περιορισμό μετακινήσεων

7
ΧΑΝΙΑ

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας για τις 3 συλλήψεις:

Συνελήφθησαν, χθες (10.12.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, τρείς (3) ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα), για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, χθες (10.12.2020) το βράδυ, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα- καφενείο σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος είχε επιτρέψει σε δύο ημεδαπούς άνδρες την διενέργεια και τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «Πόκερ», οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 787 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του τυχερού παιγνίου, τράπουλες και μάρκες πονταρίσματος.

Επιπλέον εντός του καταστήματος ευρίσκονταν ακόμα έξι (6) ημεδαποί (5 άνδρες και γυναίκα) οι οποίοι συνελήφθησαν για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σε βάρος συλληφθέντων δραστών, επιβλήθηκαν εννέα (9) πρόστιμα περί μη χρήσης μάσκας, και εννέα (9) περί άσκοπης μετακίνησης και επιπλέον στην ιδιοκτήτρια επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News